Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Γ. Φλωρίδης για Τέμπη: “Η δίκη θα γίνει σε αίθουσα των ΤΕΙ Λάρισας και θα είναι έτοιμη έως τον Μάιο” – “Τα Τέμπη δεν θα γίνουν Μάτι” είπε

Ο υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε πως “oι ελπίδες όλων είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης”, επισημαίνοντας πως “η ανάκριση διεξάγεται χωρίς κανέναν περιορισμό”.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γ. Φλωρίδης για Τέμπη: “Η δίκη θα γίνει σε αίθουσα των ΤΕΙ Λάρισας και θα είναι έτοιμη έως τον Μάιο” – “Τα Τέμπη δεν θα γίνουν Μάτι” είπε (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI)

Στις διαδικασίες που έχουν εκκινήσει ώστε όλα να είναι έτοιμα αναφέρθηκε Γ. Φλωρίδης για τη δίκη των Τεμπών, προκειμένου να μην υπάρξει οποιαδήποτε καθυστέρηση και να διαλευκανθεί η υπόθεση.

«H αίθουσα στη Λάρισα – με βάση τις εκτιμήσεις της Περιφέρειας – θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος Μαΐου, γιατί επαναλαμβάνω οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας ανέλαβαν τις διαδικασίες και το Υπουργείο Δικαιοσύνης βάζει όλα τα χρήματα» ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ και διευκρινίζοντας ότι «τα Τέμπη δεν θα γίνουν Μάτι σε ό,τι αφορά το χρόνο απονομής της δικαιοσύνης».

Υπογράμμισε, πάντως, πως παρά την ετοιμότητα του υπουργείου και των άλλων αρμοδίων Αρχών, τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από την ανακριτική διαδικασία δεν αποκλείεται να οδηγήσουν την έναρξη της δίκης μετά τον Ιούνιο.

Γ. Φλωρίδης για τη δίκη των Τεμπών: “Μια υπόθεση, όσο δύσκολη, όσο βαριά κι αν είναι, θα διερευνηθεί με τον τρόπο που πρέπει”

Αναφερόμενος στις έρευνες των ανακριτικών Αρχών, ο υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «η ανάκριση εκεί διεξάγεται χωρίς κανέναν περιορισμό και με όλες τις βοήθειες και όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν στο δικαιϊκό μας σύστημα».

Και πρόσθεσε ότι «σχετικά λοιπόν, με αυτή την υπόθεση πολύ σωστά οι ελπίδες όλων είναι στα χέρια της δικαιοσύνης, διότι, η Δικαιοσύνη είναι ο μόνος θεσμός σε κάθε δημοκρατικό κράτος στο οποίο εναποθέτουν οι πολίτες τις ελπίδες τους ότι μια υπόθεση, όσο δύσκολη, όσο βαριά κι αν είναι, θα διερευνηθεί με τον τρόπο που πρέπει. Σε αυτό το φοβερό δυστύχημα λοιπόν, το οποίο τραυμάτισε τη χώρα μας, τον κόσμο και την ελληνική κοινωνία, το τραύμα αυτό θα μείνει βέβαια ισόβια στους ανθρώπους που χάσανε τους συγγενείς τους».

Η κατεπείγουσα ρύθμιση για άρση συνομιλιών

«Θέλω να θυμίσω ότι όταν ανέλαβα το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το καλοκαίρι πέρσι υπήρξε ένα κατεπείγον αίτημα από τον ανακριτή. Να υπάρξει μια νομοθετική ρύθμιση ώστε να μπορέσει να ακούσει τις συνομιλίες. Διότι, η νομοθεσία που είχαμε έως τότε δεν είχε λάβει τέτοια πρόνοια. Αφορούσε μόνο τη δυνατότητα να ακούγονται οι συνομιλίες στα αεροπορικά δυστυχήματα. Έτσι, πήγαμε κατεπείγουσα διάταξη το καλοκαίρι. Σε συνεννόηση πάντα και με την έγκριση του πρωθυπουργού και δόθηκε αυτή η δυνατότητα στον ανακριτή να ακούσει τις συνομιλίες και να προχωρήσει. Η ανάκριση όπως κατά το νόμο παρακολουθείται και από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Νομίζω ότι δεν θα αφήσει κάποιο ερώτημα αναπάντητο ή κάποια πτυχή του θέματος» υπογράμμισε ο κ. Φλωρίδης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ