Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Γ. Φλωρίδης για Τέμπη: “Τη χώρα κυβερνάει ο λαός – Δεν θα άλλαζα ούτε γράμμα” λέει για τη φράση του περί “μπαζωμάτων” και “μπάζων”

“Όσοι χρησιμοποίησαν τα ψεύδη των μπαζωμάτων είναι για τα μπάζα γιατί μέχρι τώρα κρύβονταν πίσω από τον πόνο των συγγενών” επέμεινε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Οι απαντήσεις του περί… μονταζιέρας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γ. Φλωρίδης για Τέμπη: “Τη χώρα κυβερνάει ο λαός – Δεν θα άλλαζα ούτε γράμμα” λέει για τη φράση του περί “μπαζωμάτων” και “μπάζων” (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI)

Απαντήσεις έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης για τις δηλώσεις του περί “μπαζωμάτων”, τις οποίες όπως είπε δεν ανακαλεί, αφήνοντας αιχμές και για τις καταγγελίες περί “μονταζιέρας”, που οδήγησαν και στην πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Δεν ανακαλεί τη φράση του για τα «μπαζώματα» που προκάλεσε αντιδράσεις, την οποία διατύπωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή. «Όχι, γιατί, εκεί πάλι επιχειρούν διαστρέβλωση. Η φράση μου ήταν ότι όσοι από τους πολιτικούς χρησιμοποιούν τα ψεύδη του μπαζώματος, αυτοί είναι για τα μπάζα ήταν η διατύπωσή μου. Αυτοί οι οποίοι εθίγησαν από αυτό, παίρνουν τη φράση αυτή που είναι πάρα πολύ καθαρή και αφορά αποκλειστικά αυτούς και λένε, μα θίγει και τους συγγενείς. Το αντίθετο. Αυτή η φράση λέει ότι όσοι χρησιμοποίησαν τα ψεύδη των μπαζωμάτων είναι για τα μπάζα και γιατί μέχρι τώρα κρύβονταν πίσω από τον πόνο των συγγενών. Λοιπόν, τώρα που τους αποκαλύψαμε χωρίς να βάζουν μπροστά τους ανθρώπους που θρηνούν αληθινά, τώρα αυτό τους πονάει. Λοιπόν, δεν θα άλλαζα ούτε γράμμα» ανέφερε καταλήγοντας ο κ. Φλωρίδης.

Στις δηλώσεις πρωθυπουργού για τη «μονταζιέρα» στα Τέμπη: «Δεν πρόκειται να κυβερνήσω με κανένα εξωθεσμικό παράγοντα»

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, ο κ. Φλωρίδης έδωσε απαντήσεις και για τις καταγγελίες περί… μονταζιέρας. «Σε αυτό το θέμα πήρε θέση καθαρή χθες ο πρωθυπουργός, καθαρότατη, με τη φράση του ότι, δεν πρόκειται να κυβερνήσω με κανέναν εξωθεσμικό παράγοντα. Λοιπόν, τη χώρα την κυβερνάει ο λαός και όχι τα παραγεμισμένα πορτοφόλια. Εκεί είναι όλες οι απαντήσεις. Καθαρές απαντήσεις» σημείωσε.

«Νομίζω ότι όλοι όσοι διαθέτουν οικονομική ή επικοινωνιακή δύναμη και πιστεύουν ότι μπορεί να καθορίσουν τις τύχες αυτής της χώρας, προσβάλλοντας μια κυβέρνηση η οποία έχει εκλεγεί με μεγάλη πλειοψηφία από τον ελληνικό λαό, νομίζω κάνουν λάθος. Την απάντηση θα την πάρουν πάρα πολύ γρήγορα» προσέθεσε.

Ο κ. Φλωρίδης επεσήμανε ότι όσα γράφονται δεν συνδέονται με τον τίτλο του, καθώς ανέφερε πως «παραθέτει κάποια στοιχεία, όμως η αλήθεια είναι ότι οι ανακριτές είχαν στα χέρια τους από την πρώτη στιγμή, γιατί προέβησαν κατευθείαν σε κατάσχεση όλου του οπτικοακουστικού υλικού, είχαν στα χέρια τους ατόφιες όλες τις συνομιλίες και στον ήχο και στην καταγραφή τους».

Φλωρίδης για δηλώσεις του περί "μπαζωμάτων"

(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Φλωρίδης για δηλώσεις του περί “μπαζωμάτων”: Η διάταξη για τις συνομιλίες

«Όταν τον μήνα Ιούλιο ανέλαβα το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ήρθε ένα αίτημα από τους ανακριτές ότι η υπάρχουσα νομοθεσία δεν τους αφήνει να ακούσουν τις συνομιλίες, οι οποίες είναι έξω από τις επιχειρησιακές συνομιλίες που ήταν στο φάκελο του ανακριτή από την πρώτη στιγμή, δηλαδή αυτά που ακούγαμε όλοι, αυτά που είχανε παιχτεί τελοσπάντων. (…) Όταν λοιπόν ήρθε αυτό το αίτημα ενημέρωσα τον πρωθυπουργό και είπα ότι πρέπει να πάμε σε μια ρύθμιση, και ο πρωθυπουργός μου λέει πήγαινε την τώρα αν μπορείς, δηλαδή πώς να σου πω, σε μια ώρα. Πράγματι καταρτίστηκε η διάταξη αυτή και πέρασε σε μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία κυρώθηκε στη Βουλή σε λίγες μέρες. Ποιο είναι το καταπληκτικό, ότι αυτοί οι υποκριτές, οι οποίοι κατηγορούν την κυβέρνηση για συγκάλυψηδηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη διάταξη αυτή, με την οποία επιτρεπόταν στους ανακριτές να ακούσουν τι έχει συμβεί, συνομιλίες ενδεχομένως μεταξύ των σταθμαρχών, μεταξύ των σταθμαρχών και των προϊσταμένων τους, μεταξύ των σταθμαρχών και των μηχανοδηγών, μεταξύ των μηχανοδηγών μεταξύ τους, από τα τηλέφωνά τους, αυτή τη διάταξη που επέτρεπε να διευρυνθεί το πεδίο της έρευνας του ανακριτή, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν την ψήφισε. Είναι τρομερό. Δεν την ψήφισε με το σκεπτικό ότι προσβάλλει το κράτος δικαίου. (…) Επίσης, αυτή τη διάταξη δεν την ψήφισαν οι υποκριτές, αυτοί οι θεομπαίχτες της ΝΙΚΗΣ, οι οποίοι τώρα πάνε και δήθεν θρηνούν μαζί με τους συγγενείς, θέλοντας να δηλώσουν τη συμπαράσταση, τη διάταξη αυτή που επέτρεπε να φωτιστεί το δυστύχημα αυτό, δεν την ψήφισαν. Και επίσης αν δει κανένας στα αποτελέσματα της ψηφοφορίας εκεί που είναι η στήλη της Πλεύσης της κυρίας Κωνσταντοπούλου, ούτε εκεί έχουν ψηφίσει. Λοιπόν όλοι αυτοί που φωνασκούν, όταν ερχόντουσαν πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για να μπορέσει να διευκολυνθεί η ανάκριση, δεν τις ψήφιζαν» είπε ο υπουργός.

Τι είπε για την «μονταζιέρα»

«Μονταζιέρα είναι κάτι το οποίο δίνεται στον ανακριτή με έναν τέτοιο τρόπο, ώστε τον ανακριτή να τον παραπλανήσει. Όμως εδώ ο ανακριτής είχε ατόφιο το υλικό όλο και ουδέποτε ετέθη ζήτημα ότι εκεί ο ανακριτής παραπλανήθηκε. Από τις πρώτες μέρες. Ουδέποτε. Στην υπόθεση αυτή ασχολούνται 100 δικηγόροι το λιγότερο και μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, οι 100-150 δικηγόροι που ασχολούνται με την υπόθεση αυτή δεν έχουν αναφέρει το παραμικρό για να κάνουν ένα παράπονο ότι ο ανακριτής, η δικαιοσύνη μέχρι τώρα δεν κάνει καλά τη δουλειά της. Ενώ λοιπόν οι ασχολούμενοι νομικοί παραστάτες με την υπόθεση αυτή δεν έχουν εκφράσει κανένα παράπονο για την ανακριτική διαδικασία, κάποιοι επιχειρούν να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι η ελληνική Δικαιοσύνη δεν κάνει καλά τη δουλειά της και η κυβέρνηση συγκαλύπτει» τόνισε.

Η πρόταση δυσπιστίας έδωσε την ευκαιρία στην κυβέρνηση για «αντεπίθεση της αλήθειας»

Σχετικά με την πρόταση δυσπιστίας, επισήμανε ο κ. Φλωρίδης πως η τριήμερη συζήτηση έδωσε την ευκαιρία στην κυβέρνηση να πραγματοποιήσει «την αντεπίθεση της αλήθειας».

«Τόσο καιρό, η κυβέρνηση, από μια συστολή και έναν σεβασμό προς τη μνήμη των θυμάτων και προς τον πόνο των συγγενών, άφησε να εξελιχθεί μια ατμόσφαιρα η οποία κυριαρχείται και από ψέμα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα σύννεφο πάνω στην Ελλάδα ότι η κυβέρνηση με κάθε τρόπο επιχειρεί να συγκαλύψει τα αίτια που συνέβη αυτό το τρομακτικό δυστύχημα. (…) Για όσους ήθελαν να παρακολουθήσουν με ανοιχτό μυαλό και καλή διάθεση τη συζήτηση, η κυβέρνηση επικράτησε κατά κράτος, διότι τα στοιχεία τα οποία θεμελιώνουν την αλήθεια σε όλα τα επίπεδα αποκαλύφθηκαν απολύτως και κατέπεσε όλο αυτό το ψεύδος κάποιων αντιπολιτευόμενων κομμάτων, τα οποία μέχρι τώρα ήταν κρυμμένα πίσω από τον αληθινό πόνο των συγγενών που έχασαν ανθρώπους και από τον πόνο της ελληνικής κοινωνίας και από την απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας να χυθεί άπλετο φως» ανέφερε ο κ. Φλωρίδης.

Ερωτηθείς σχετικά με την απομάκρυνση των δύο από τους πιο στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, χθες λίγο πριν την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή, ο κ. Φλωρίδης ανέφερε πως είναι «εξαιρετικοί». «Έχω συνεργαστεί μαζί τους και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ούτε το ήθος τους, ούτε η πολιτική τους επάρκεια. Όμως εδώ υπάρχει ένα σοβαρότατο λάθος. Εξεπέμφθη, όπως είπε η κυβέρνηση, ένα λάθος μήνυμα στη λάθος στιγμή».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ