Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

Γ. Φλωρίδης: “Οι μεταρρυθμίσεις θα δημιουργήσουν νέο τοπίο στο δικαστικό σύστημα της χώρας”

Στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε με την πρέσβη της Ολλανδίας, οι προωθούμενες αλλαγές από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία για θέματα ενδοοικογενειακής βίας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γ. Φλωρίδης: “Οι μεταρρυθμίσεις θα δημιουργήσουν νέο τοπίο στο δικαστικό σύστημα της χώρας” Υπουργείο Δικαιοσύνης

Από τον Δικαστικό Χάρτη μέχρι την ενδοοικογενειακή βία και την επανένταξη ανήλικων παραβατών υπήρξε η «βεντάλια» των θεμάτων που βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη με την Πρέσβη της Ολλανδίας στην Ελλάδα, κα Susanna Terstal.

Η κα Terstal έδειξε, όπως αναφέρεται, ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υλοποίηση του νέου Δικαστικού Χάρτη, ενώ η συζήτηση επικεντρώθηκε σε όλες τις προωθούμενες αλλαγές στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Σχολιάζοντας το νέο Δικαστικό Χάρτη, ο κ. Φλωρίδης τόνισε πως με τον διπλασιασμό των πρωτοβάθμιων δικαστών και την αφαίρεση πολλών γραφειοκρατικών διαδικασιών, αναμένεται να έχει άμεσα απτά αποτελέσματα τόσο στην ταχύτητα όσο και στην αποτελεσματικότητα απονομής της Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, σημείωσε πως σε συνδυασμό με τη νέα Δικονομία του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ψηφίζεται τις επόμενες μέρες, όσο και τις επικείμενες αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και στον Κώδικα Οργανισμού των Δικαστηρίων θα μειώσουν το χρόνο έκδοσης αποφάσεων σημαντικά. Ταυτόχρονα η πλήρης ψηφιοποίηση των δικαστηρίων καθώς και η ανάπτυξη της εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών θα συμβάλει αποφασιστικά σε αυτό.

«Μέχρι το τέλος του χρόνου οι μεταρρυθμίσεις θα δημιουργήσουν νέο τοπίο στο δικαστικό σύστημα της χώρας» υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Συνάντηση Φλωρίδη με πρέσβη Ολλανδίας: «Μέτωπο» για την ενδοοικογενειακή βία

Κατά τη συνάντηση έγινε ιδιαίτερη μνεία έγινε και στις διατάξεις για την αντιμετώπιση της  ενδοοικογενειακής βίας, με την Πρέσβη της Ολλανδίας αναφέρει πως και στη χώρα της παρατηρείται έξαρση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας και υπογράμμισε πως γίνονται διαρκείς προσπάθειες να προστατευθούν οι γυναίκες και τα παιδιά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Φλωρίδης αναφέρθηκε στις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και τις επικείμενες προσθήκες για την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας, σημειώνοντας πως έχει υπάρξει πρόοδος, αν και υπάρχουν πάντα περιθώρια βελτίωσης.

Στο ίδιο πνεύμα, υπογράμμισε τις προσπάθειες που γίνονται για την προστασία των ανήλικων παραβατών με την εισαγωγή αναμορφωτικών μέτρων μέσω προγραμμάτων αθλητισμού και πολιτισμού.

Η συνάντηση έκλεισε με τη συμφωνία των δύο μερών να υπάρξει βαθύτερη συνεργασία στον τομέα της προστασίας από την ενδοοικογενειακή βία και ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των δύο χωρών όσον αφορά την επανένταξη των ανηλίκων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ