Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Γ.Φλωρίδης στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας: “Όσοι επικαλούνται μπαζώματα αυτοί είναι για τα μπάζα” – ΒΙΝΤΕΟ

«Τη διάταξη αυτή δεν την ψηφίσατε. Την διάταξη που έφερε η κυβέρνηση για να δώσει τη δυνατότητα στους ανακριτές να ακούσουν τι έλεγε κάθε εμπλεκόμενος δεν την ψηφίσατε», είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γ.Φλωρίδης στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας: “Όσοι επικαλούνται μπαζώματα αυτοί είναι για τα μπάζα” – ΒΙΝΤΕΟ (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI)

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της 2ης μέρας συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας, έδωσε βάση στη διάταξη που ψηφίστηκε τον Ιούλιο του 2023 ώστε να φτάσουν τα ηχητικά ντοκουμέντα στα χέρια των ανακριτικών αρχών.

Όπως είχε αναφέρει νωρίτερα σε τηλεοπτική εκπομπή στον ΣΚΑΪ, «πρώτα βγήκαν στη δημοσιότητα οι συνομιλίες των μηχανοδηγών και κατόπιν τις άκουσαν οι ανακριτικές αρχές προκειμένου να τις ενσωματώσουν στη δικογραφία».

«Όταν ανέλαβα υπουργός, μου μετέφεραν ότι ο ανακριτής δεν μπορεί να ακούσει τις συνομιλίες των εμπλεκομένων γιατί δεν του το επιτρέπει ο νόμος. Ζήτησα από τον πρωθυπουργό κατεπείγουσα διάταξη ο οποίος και έδωσε εντολή να γίνει άμεσα».

Η ομιλία του Γ.Φλωρίδη στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας

«Αυτή η κυβέρνηση της δήθεν συγκάλυψης τον Ιούλιο του 2023 ανταποκρινόμενη άμεσα σε αίτημα των ανακριτών έφερε διάταξη για να διευρυνθεί η δυνατότητα ανακριτών αν ακούσουν το υλικό. Οι προβλέψεις που υπήρχαν δεν επέτρεπαν να ακουστούν οι πέραν του επιχειρησιακού πεδίου συνομιλίες», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Και συμπλήρωσε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «Στον ΣΥΡΙΖΑ έχω νέα. Τη διάταξη αυτή δεν την ψηφίσατε. Την διάταξη που έφερε η κυβέρνηση για να δώσει τη δυνατότητα στους ανακριτές για να ακούσουν τι έλεγε κάθε εμπλεκόμενος δεν την ψηφίσατε. Και οι άλλοι υποκριτές οι κύριοι και οι κυρίες της Νίκης»

«Η κυβέρνηση της συγκάλυψης προχώρησε σε μια άλλη κίνηση για να διευκολύνει τη δικαιοσύνη». Ειδικότερα, έφερε διάταξη στον Ποινικό Κώδικα σύμφωνα με την οποία καταργήθηκε η ανάγκη να οδηγεί ο εισαγγελέας την υπόθεση στο δικαστικό συμβούλιο αντί του ακροατηρίου. «Έτσι πλέον κερδίζουμε χρόνο», είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση κατηγορήθηκε έντονα από την αντιπολίτευση.

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι προχωρά η κατασκευή του χώρου στα ΤΕΙ Λάρισας για να διεξαχθεί η δίκη. « Θα είναι έτοιμος στη Λάρισα μέχρι τέλος Μαΐου. Θέσεις 100 δικηγόρους, αίθουσα διασκέψεων για να μη ζήσουμε την τραγωδία με το Μάτι, που όταν τελείωσε δεν βρίσκατε αίθουσα να γίνει η δίκη», υπογράμμισε.

Ανεβάζοντας τους τόνους ο Υπουργός Δικαιοσύνης μίλησε για «αριστερόστροφο φασισμό», αναφερόμενος σε μια  «εκστρατεία ψεύδους και παραπλάνησης σε ότι αφορά την τραγωδία των Τεμπών» […] «Όλη αυτή η αμφισβήτηση που έφτασε να αμφισβητεί τη δικαιοσύνη είναι αυτό που στρώνει το δρόμο, που ο Μ. Θεοδωράκης είπε για τον αριστερόστροφο φασισμό. Όταν επέλθει η αμφισβήτηση των βασικών θεσμών τότε ο φασισμός υπό οποιαδήποτε μορφή έχει πετύχει το σκοπό του».

Ενώ σε υψηλούς τόνους έκλεισε και την ομιλία του λέγοντας, «Για να μιλήσω στη γλώσσα του λαού όσοι επικαλούνται τα μπαζώματα αυτοί είναι για τα μπάζα».

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος και απάντησε ότι «ο κ. Καραμανλής δεν φύτρωσε μόνος του στο ψηφοδέλτιο των Σερρών, ο Πρωθυπουργός τον έβαλε».

Επιτιθέμενος στον Γ. Φλωρίδη τόνισε ότι «έχει πάψει εδώ και καιρό ο κ. Φλωρίδης να είναι αρμόδιος για το πότε το ΠΑΣΟΚ θα κάνει πρόταση δυσπιστίας» και πρόσθεσε «Είπατε σήμερα κάτι συγκλονιστικό: ότι οι ανακριτές, η δικαιοσύνη δεν είχε πρόσβαση στο πλήρες ανακριτικό υλικό και χρειάστηκε να προωθήσετε διάταξη. Την ίδια ώρα, κάποιοι άλλοι είχαν προνομιακή πρόσβαση στο υλικό και χαλκευμένο το διέρρευσαν σε φιλικά ΜΜΕ».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ