ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Γ. Κώτσηρας: “Αναγκαία η ενίσχυση της διεθνούς δικαστικής συνεργασίας” – Οι πρωτοβουλίες του υπουργείου Δικαιοσύνης – ΦΩΤΟ

Ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί από πολλά κράτη ανά την υφήλιο συμμετείχαν στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ενώσεως Εισαγγελέων, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γ. Κώτσηρας: “Αναγκαία η ενίσχυση της διεθνούς δικαστικής συνεργασίας” – Οι πρωτοβουλίες του υπουργείου Δικαιοσύνης – ΦΩΤΟ ministryofjustice.gr

Στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το υπουργείο Δικαιοσύνης για την ενίσχυση της διεθνούς δικαστικής συνεργασίας και την καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος αναφέρθηκε ο υφυπουργός Γιώργος Κώτσηρας στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ενώσεως Εισαγγελέων  («International Association of Prosecutors Executive Committee Meeting»).

Γιώργος Κώτσηρας

ministryofjustice.gr

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα συμμετείχαν ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί από πολλά κράτη ανά την υφήλιο, ενώ την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023, έλαβε χώρα το επίσημο δείπνο, παρουσία του Αντιπροέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης και τέως Πρωθυπουργού κ. Παναγιώτη Πικραμμένου.

Γιώργος Κώτσηρας

ministryofjustice.gr

«Κατά τα τελευταία χρόνια παρατηρείται η εμφάνιση και ανάπτυξη νέων μορφών εγκληματικότητας με έντονη διασυνοριακή διάσταση. Για την αντιμετώπισή της είναι αναγκαία η ενίσχυση της διεθνούς δικαστικής συνεργασίας, η ανταλλαγή ορθών πρακτικών, η ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου και, τέλος, η αξιοποίηση των διεθνών νομικών εργαλείων» σημείωσε ο κ. Κώτσηρας.

Όπως είπε το Υπουργείο Δικαιοσύνης λαμβάνει περαιτέρω πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της διεθνούς δικαστικής συνεργασίας για την καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος και του διεθνούς ρόλου της Ελλάδας στον τομέα της Δικαιοσύνης.

Γιώργος Κώτσηρας

ministryofjustice.gr

Γιώργος Κώτσηρας: Με τη Διεθνή Ένωση Εισαγγελέων μοιραζόμαστε κοινά οράματα και στόχους για την προώθηση του κράτους δικαίου

«Με τη Διεθνή Ένωση Εισαγγελέων μοιραζόμαστε κοινά οράματα και στόχους για την προώθηση του κράτους δικαίου, τη δικαιοσύνη, τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη βελτίωση των προσπαθειών διεθνούς συνεργασίας για την καταπολέμηση του εγκλήματος» τόνισε ο κ. Γιώργος Κώτσηρας.

Γιώργος Κώτσηρας

ministryofjustice.gr

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης, η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ένωσης Εισαγγελέων, αποτελεί μέρος της ευρύτερης προσπάθειας για την ενίσχυση του διεθνούς ρόλου της χώρας στο πεδίο της δικαστικής συνεργασίας. Στο ίδιο πλαίσιο, τον Μάιο του 2022, η Ευρωπαϊκή Μονάδα Δικαστικής Συνεργασίας Eurojust και το Υπουργείο Δικαιοσύνης συνδιοργάνωσαν διεθνές συνέδριο με τη συμμετοχή εξειδικευμένων δικαστών και εισαγγελέων κρατών μελών της Ε.Ε. και άλλων μεσογειακών κρατών, καθώς και εκπροσώπων διεθνών οργανισμών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ