Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Γ. Ψαριανός: “Η ΕΥΠ οφείλει να παρακολουθεί τον πρωθυπουργό, υπουργούς και δικαστικούς – Δεν εκδίδει δελτίο Τύπου” – ΒΙΝΤΕΟ

Δουλειά της είναι να τους παρακολουθεί εάν έχει εντοπίσει κάτι γι’ αυτούς, χωρίς να δίνει εξηγήσεις, είπε ο πρώην βουλευτής.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γ. Ψαριανός: “Η ΕΥΠ οφείλει να παρακολουθεί τον πρωθυπουργό, υπουργούς και δικαστικούς – Δεν εκδίδει δελτίο Τύπου” – ΒΙΝΤΕΟ eurokinissi

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η τοποθέτηση που έκανε ο πρώην βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός σύμφωνα με την οποία ο ρόλος της ΕΥΠ είναι να παρακολουθεί εκείνους για τους οποίους εντοπίζει κάτι και δεν απαιτείται να ενημερώνει.

Ψαριανός

eurokinissi

«Ας πούμε πως η ΕΥΠ κάνει μια δουλειά. Ποια δουλειά κάνει; Οφείλει να παρακολουθεί τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς, τους βουλευτές, τους εκλεγμένους, τους δικαστικούς, τους δημοσιογράφους. Αυτή είναι η δουλειά της ΕΥΠ» σχολίασε ο κ. Ψαριανός σε συζήτηση στο Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» για την υπόθεση των υποκλοπών.

ΕΥΠ: “Δεν εκδίδει δελτίο Τύπου” είπε ο πρώην βουλευτής

«Πρέπει να μας εξηγήσει γιατί τους παρακολουθεί; Πρέπει να βγάζει δελτίο Τύπου» αναρωτήθηκε και σημείωσε: «Παρακολουθεί πέντε συγκεκριμένους, πρέπει να μας εξηγήσει γιατί τους παρακολουθούσε;». Και πρόσθεσε πως «η ΕΥΠ οφείλει να παρακολουθεί όσους νομίζει ότι πρέπει να παρακολουθούνται και δεν οφείλει να εξηγεί στη θεία μου γιατί».

«Αυτή ήταν η δουλειά της ΕΥΠ επί Χούντας», του αντέτεινε ο δημοσιογράφος Νίκος Μερτζάνης, μιλώντας στην εκπομπή χωρίς πάντως ο πρώην βουλευτής να αναιρεί τις δηλώσεις του.

Ακόμα και όταν οι συνομιλητές του αντέδρασαν λέγοντας ότι χρειάζεται να υπάρχει έλεγχος και να ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των παρακολουθήσεων μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Ψαριανός

eurokinissi

Ο πρώην βουλευτής, μάλιστα, τάχθηκε ενάντια στον συνδικαλισμό στην ΕΥΠ λέγοντας: «Εγώ δεν δουλεύω στην ΕΥΠ, ούτε σκοπεύω να δουλέψω. Αλλά αυτοί που δουλεύουν στην ΕΥΠ είναι εργαζόμενοι και έχουν και συνδικαλισμό, έχουμε μια υπηρεσία πληροφοριών που είναι συνδικαλισμένη. Σε ποια χώρα γίνεται αυτό, στη Σιέρα Λεόνε, στο Λουξεμβούργο, σε ποια άλλη χώρα;».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ