Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Γαλλία: “Stop” σε όλες τις πτήσεις εκτός Σένγκεν – Ευρ. Επίτροπος: Πιθανό το κλείσιμο της ζώνης Σένγκεν το καλοκαίρι

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γαλλία: “Stop” σε όλες τις πτήσεις εκτός Σένγκεν – Ευρ. Επίτροπος: Πιθανό το κλείσιμο της ζώνης Σένγκεν το καλοκαίρι

Η Γαλλία έχει σταματήσει όλες τις πτήσεις εκτός της ζώνης Σένγκεν, δήλωσε σήμερα η υπουργός Μεταφορών της χώρας Ελιζαμπέτ Μπορν. “Δεν υπάρχουν πλέον διεθνείς πτήσεις εκτός ζώνης Σένγκεν”, σημείωσε η υπουργός μιλώντας στον γαλλικό ραδιοσταθμό RTL. Έχει επίσης προειδοποιήσει ότι δεν είναι λογικό να προγραμματίζονται ταξίδια προς και από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ασία, ακόμη και τον Ιούλιο.

Το Υπουργείο Υγείας της Δανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα επιτρέψει δημόσιες συναθροίσεις περισσότερων από 500 ανθρώπων έως τουλάχιστον την 1η Σεπτεμβρίου. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται σε αντίθεση με πληροφορίες που είχαν μεταδώσει νωρίτερα Μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση θα επέτρεπε μεγαλύτερες δημόσιες συναθροίσεις από τις 10 Μαΐου. Ως τις 10 Μαΐου ισχύει απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων άνω των 10 ανθρώπων.

Κλειστά θα παραμείνουν πιθανότατα τα σύνορα της Ζώνης Σένγκεν

Κλειστά θα παραμείνουν πιθανότατα τα σύνορα της Ζώνης Σένγκεν το καλοκαίρι, όπως δήλωσε την Τρίτη ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν. Μιλώντας στον γαλλικό σταθμό BFM TV, τόνισε ότι το ζήτημα ακόμη είναι υπό συζήτηση. Ωστόσο, “θα υπάρξουν πρόσθετοι περιορισμοί, που θα πρέπει να γίνουν σεβαστοί”, σημείωσε.

Ο Επίτροπος δήλωσε επίσης ότι το μπλοκ θα πρέπει να δανειστεί κεφάλαια για να ξεπεράσει την κρίση, εκτιμώντας ότι ένα σχέδιο αξίας “10% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ ή €1,6 τρισ.” θα είναι απαραίτητο για αυτή την κατάσταση. Η μάχη κατά του κορωνοϊού δεν έχει κερδηθεί ακόμη, υπογράμμισε ο Μπρετόν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ