Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Γαλλία: Έφοδος στο σπίτι του υπουργού Υγείας και του πρώην πρωθυπουργού για τη διαχείριση της πανδημίας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γαλλία: Έφοδος στο σπίτι του υπουργού Υγείας και του πρώην πρωθυπουργού για τη διαχείριση της πανδημίας

Ανακριτές του κέντρου για την καταπολέμηση των επιθέσεων ενάντια στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία πραγματοποίησαν εφόδους στα σπίτια του νυν υπουργού Υγείας, Ολιβιέ Βεράν, τόσο στο Παρίσι όσο και στην πόλη της Γκρενόμπλ, του πρώην πρωθυπουργού Εντουάρντ Φιλίπ και των πρώην μελών της τότε γαλλικής κυβέρνησης, Ανιές Μπιζίν και Σιμπέτ Ντιαϊέ.

Οι ανακριτές εισέβαλαν επίσης στο πλαίσιο της έρευνας και στο σπίτι του διευθυντή υγείας της Γαλλίας, Ζερόμ Σαλομόν, τον οποίο γνώρισε η κοινή γνώμη από τις ανακοινώσεις του αναφορικά με  την πανδημία.

Στο πλαίσιο της έρευνας κατασχέθηκαν αρχεία, προσωπικοί υπολογιστές και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να βοηθήσει ώστε να γίνει κατανοητός ο ρόλος των αξιωματούχων στη διαχείριση της πανδημίας του κορoνοϊού.

Στα χέρια των ανακριτών βρίσκονται και τα κινητά τηλέφωνα των εμπλεκομένων στη διαχείριση της πανδημίας του κορoνοϊού στο πρώτο κύμα, από τον περασμένο Μάρτιο έως και το καλοκαίρι.

Διερεύνηση ευθυνών για τη διαχείριση του κορoνοϊού

Σκοπός της έρευνας είναι να αποσαφηνιστεί πριν απ’ όλα ποιος έχει την ευθύνη και γι’ αυτό πρέπει να γνωρίζουμε καλά ποιος έκανε, τι», σημειώνει άτομο που γνωρίζει καλά την έρευνα. Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα της «Le Figaro», ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας, Ερίκ Ντιπόν Μορετί, δεν έχει ενημερωθεί για την έρευνα, στο πλαίσιο της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης.

Ο πρώην πρωθυπουργός και τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησής του που βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας κατέθεσαν όλα όσα γνώριζαν στις Αρχές το περασμένο καλοκαίρι.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ