Δευτέρα 05 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Γέφυρα Σερβιών: “Όχι” σε καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας εν αναμονή των πορισμάτων – ΒΙΝΤΕΟ

Παρά τις εισηγήσεις, το κλείσιμο της γέφυρας και την απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων απομακρύνεται έως ότου αποφανθούν οι επιστήμονες.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γέφυρα Σερβιών: “Όχι” σε καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας εν αναμονή των πορισμάτων – ΒΙΝΤΕΟ OPEN

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας η σύσκεψη, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε το επίμαχο θέμα με την υψηλή γέφυρα Σερβίων στην οποία έχουν διαπιστωθεί σημαντικά θέματα ασφάλειας.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε ότι οι αρμόδιοι δεν θα προχωρήσουν σε απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων εν αναμονή των πορισμάτων των ειδικών που αναμένονται εντός του επόμενου διήμερου.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν οι εναλλακτικές διαδρομές καθώς όπως φαίνεται το αρχικό σενάριο, παρά και τις εισηγήσεις για το κλείσιμο της γέφυρας και την απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων απομακρύνεται, καθώς υπάρχουν αντιδράσεις, έως ότου αποφανθούν οι επιστήμονες.

Υπενθυμίζεται, όπως έγραψε το dikastiko.gr, πως κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τα προβλήματα στατικότητας που παρουσιάζει η Υψηλή Γέφυρα Σερβίων στην ΠΕ Κοζάνης παρήγγειλε εισαγγελέας.

Συγκεκριμένα, στην παραγγελία της διευθύνουσας την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης προς την Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης τονίζεται η ανάγκη «να ληφθούν μέτρα παντελούς απαγόρευσης της κυκλοφορίας στη γέφυρα, εάν διαπιστωθεί η παραμικρή πιθανότητα κινδύνου κατάρρευσης της».

Περιφερειάρχης για γέφυρα Σερβιών: “Κανένα πολιτικό κόστος μπροστά στην προστασία της ανθρώπινης ζωής”

Σε δηλώσεις το Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό τεχνικό ζήτημα που έχει προκύψει και έχει αναδειχθεί μετά από τις πρωτοβουλίες εδώ και αρκετό καιρό για να δρομολογηθεί η επίλυση του. Η Περιφέρεια βρίσκεται ήδη στον πυρήνα των ενεργειών έναρξης των εργασιών αποκατάστασης του προβλήματος κατά την διάρκεια των οποίων η γέφυρα έδειξε τα προβλήματα που είχε και μέσα στο μπετόν. Το επόμενο διήμερο, όπως ανακοίνωσε, ολοκληρώνονται εξειδικευμένες μελέτες που έχουν αναλάβει οι τεχνικοί σύμβουλοι για την περαιτέρω ενίσχυση και αποκατάσταση της γέφυρας και ταυτόχρονα έχουν τοποθετηθεί ειδικά όργανα μέτρησης για την παρακολούθηση όλων των τεχνικών λεπτομερειών προκειμένου να ληφθεί η τελική απόφαση κατόπιν επιστημονικής τεκμηρίωσης και δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο, αυτή να κλείσει, για ένα διάστημα ένα έως δυο μηνών, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει πολιτικό κόστος μπροστά την προστασία της ανθρώπινης ζωής εφόσον υπάρχει η παραμικρή υπόδειξη για κίνδυνο στην ασφάλεια λειτουργίας της.

Γέφυρα Σερβίων

Pronews TV

Προϊστάμενος Τμήματος Συγκοινωνιών: “Θα προτιμούσα η γέφυρα να κλείσει για να κοιμάμαι ήσυχος”

Από την πλευρά του ο επιβλέπων μηχανικός του έργου και προϊστάμενος τμήματος συγκοινωνιών Αθανάσιος Βούρας, τόνισε οτι προς το παρόν δεν υπάρχει οριστική απόφαση για το κλείσιμο της γέφυρας, ένα θέμα που θα συζητηθεί πιθανότατα και στο περιφερειακό συμβούλιο.

Από την άλλη υπάρχουν διάφορες ενστάσεις από επαγγελματικούς φορείς, που όπως σημείωσε, εκτιμούν ότι θα έχουν οικονομικά προβλήματα. Υπογράμμισε επιπλέον απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ ότι οι νομικά υπεύθυνοι τάσσονται υπερ του κλεισίματος, ενώ κάποιοι άλλοι δεν θέλουν να βάλουν πλάτη για έναν μήνα. Ως εκ τούτου αναμένονται τώρα κάποιες βελτιώσεις στο επαρχιακό δίκτυο, όταν κλείσει ενδεχομένως η γέφυρα.

«Προσωπικά», κατέληξε, «θα προτιμούσα η γέφυρα να κλείσει για να κοιμάμαι ήσυχος και να κοιμούνται ήσυχοι και οι υπόλοιποι».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ