Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

Γεροβασίλη: Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση με αξιόπιστη πολιτική – Tο δημόσιο αγαθό της υγείας να μην γίνεται χαρτί διαπραγμάτευσης εμπορικών συμφερόντων

Η χώρα δεν χρειάζεται θυρωρό να την ανοιγοκλείνει, χρειάζεται κυβέρνηση με αξιόπιστη πολιτική πρόληψης, θωράκισης και παρέμβασης, αναφέρει σε συνέντευξή της η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γεροβασίλη: Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση με αξιόπιστη πολιτική – Tο δημόσιο αγαθό της υγείας να μην γίνεται χαρτί διαπραγμάτευσης εμπορικών συμφερόντων

Η χώρα δεν χρειάζεται θυρωρό να την ανοιγοκλείνει, χρειάζεται κυβέρνηση με αξιόπιστη πολιτική πρόληψης, θωράκισης και παρέμβασης, αναφέρει σε συνέντευξή της στο Mega, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη και επιτίθεται στον πρωθυπουργό κατηγορώντας τον ότι είναι “ανεπίγνωστός”.

Εξηγεί λέγοντας: “Σε όλους αναλογεί μερίδιο ευθύνης. Δε μπορεί στη διάρκεια αυτών των κρίσιμων εξελίξεων ο πρωθυπουργός να βγαίνει και να ισχυρίζεται, αυτοθαυμαζόμενος, ότι όλα πάνε καλά.

Ευθύνεται λοιπόν και ο κ. Μητσοτάκης για την έλλειψη επίγνωσης. Ας συγκρίνουμε τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος μας λέει ότι ‘όσα εμβόλια έρχονται τόσα θα κάνουμε’ με την κ. Μέρκελ η οποία βγήκε και είπε στους πολίτες δεν τα πήγαμε καλά”.

Η κυρία Γεροβασίλη λέει ακόμη: “Είναι απολύτως σεβαστές οι επιστημονικές συστάσεις για λοκντάουν αλλά άκρως επιλήψιμη η κυβερνητική αδράνεια” και προσθέτει:

“Αν το λοκντάουν δε συνοδεύεται από παρεμβάσεις συνιστά πρόβλημα και όχι λύση. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανοίγει και κλείνει τη στρόφιγγα χωρίς να δρα προληπτικά και χωρίς να παρεμβαίνει. Ο ιός όμως είναι παρών όπως και οι επιπτώσεις του οι οποίες δεν πρόκειται να μειωθούν με αυτή την τακτική.

Το κάθε άνοιγμα της στρόφιγγας – εάν δεν έχουν μεσολαβήσει μέτρα και παρεμβάσεις- δεν βρίσκει ούτε την υγεία, ούτε οικονομία, ούτε την κοινωνία ούτε το αίσθημα ασφάλειας σε καλύτερη μοίρα”. Αναφέρεται στο θέμα των εμβολίων λέγοντας: “Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν εμβόλια. Και η Ευρώπη φέρει ευθύνη.

Η Ευρώπη όπου η τεχνοκρατική αντίληψη κερδίζει έδαφος εις βάρος της πολιτικής απεδείχθη  κατώτερη των περιστάσεων.

Και αυτή η αντίληψη την τοποθετεί στο ίδιο επίπεδο με κάποια εταιρεία, να συνομιλεί με ίσους όρους. Αυτό είναι η πηγή των προβλημάτων”.

Κλείνοντας υποστηρίζει:” Η μόνη λύση αυτή τη στιγμή προς την οποία πρέπει να γίνουν βήματα ώστε το δημόσιο αγαθό της υγείας να μην γίνεται χαρτί διαπραγμάτευσης εμπορικών συμφερόντων των εταιρειών, αποτελεί η πρόταση Τσίπρα για απελευθέρωση του καθεστώτος της πατέντας που άλλωστε υιοθετήθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ