Για κακούργημα διώκεται ο εμπρηστής του Κρυονερίου βάσει του νέου Ποινικού Κώδικα

Ο Εισαγγελέας άσκησε δίωξη για πρόκληση πυρκαγιάς σε δάσος εκ προθέσεως, με εξάπλωση της φωτιάς σε μεγάλη έκταση, από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση. Δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος στη γυναίκα που συνελήφθη στο Πεδίον του Άρεως.

NEWSROOM
Για κακούργημα διώκεται ο εμπρηστής του Κρυονερίου βάσει του νέου Ποινικού Κώδικα

Κακουργηματική ποινική δίωξη ασκήθηκε στον 43χρονο που εντοπίστηκε χθες στο Κρυονέρι να κινείται σε περιοχή που μετά το πέρασμά του ξεπηδούσαν φλόγες.

Συγκεκριμένα, ο Εισαγγελέας, βάσει του νέου Ποινικού Κώδικα που ψηφίστηκε το καλοκαίρι του 2019, του άσκησε δίωξη για πρόκληση πυρκαγιάς σε δάσος εκ προθέσεως, με εξάπλωση της φωτιάς σε μεγάλη έκταση, από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση.

Εις βάρος του ασκήθηκε δίωξη και σε βαθμό πλημμελήματος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και κατοχή βεγγαλικών.

Δήθεν εθελοντής

Τον 43χρονο εντόπισαν εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας να κινείται με δίκυκλο σε δύσβατο σημείο της περιοχής Μαντρί στο Κρυονέρι προσποιούμενος ότι βοηθά στην κατάσβεση της φωτιάς.Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας ωστόσο, κατά την παραμονή του στο σημείο, εκδηλώθηκε νέα εστία πυρκαγιάς, η οποία δεν δικαιολογούνταν από τις επικρατούσες συνθήκες ανέμων και ως εκ τούτου το άτομο υποδείχθηκε σε αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε.

Από την διενεργηθείσα έρευνα προέκυψε η εμπλοκή του σε ακόμα δύο αναζωπυρώσεις στο νεκροταφείο Κρυονερίου και στο ρέμα στην περιοχή Μαντρί.

Δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος στη γυναίκα που συνελήφθη στη φωτιά στο Πεδίον του Άρεως

Την ίδια ώρα η Εισαγγελία άσκησε δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για εμπρησμό από πρόθεση με κίνδυνο σε πράγματα, στη γυναίκα που συνελήφθη στο Πεδίον του Άρεως χθες την ώρα που φέρεται να επιχειρούσε να βάλει φωτιά.

Η κατηγορούμενη παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ