Σάββατο 01 Απριλίου 2023

Γιάφκα στο Κουκάκι: Βρέθηκε προκήρυξη της ΟΛΑ στον υπολογιστή του 42χρονου -Για τη βομβιστική επίθεση στον ΣΕΒ το 2015

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γιάφκα στο Κουκάκι: Βρέθηκε προκήρυξη της ΟΛΑ στον υπολογιστή του 42χρονου -Για τη βομβιστική επίθεση στον ΣΕΒ το 2015

Τους συνεργάτες του 42χρονου και τα καλάσνικοφ – σφραγίδα της Ο.Λ.Α., αναζητούν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής μετά τα πρώτα αποτελέσματα των Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ.

Τα ευρήματα από την επιχείρηση της περασμένης Πέμπτης στο σπίτι του 42χρονου, έχουν αρχίσει να «μιλάνε» και μετά τα πρώτα αποτελέσματα που έδειξαν ότι κατείχε μέσα σε σκληρό δίσκο αρχείο σε μορφή PDF, το οποίο αποτελεί προκήρυξη-ανάληψης ευθύνης της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» για τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.), στις 24-11-2015, οι αναλυτές της ΔΑΕΕΒ εκτιμούν ότι είναι πολύ κοντα στον εντοπισμό των καλάσνικοφ που χρησιμοποίησε η οργάνωση στην πρώτη της φάση πριν περάσει στις επιθέσεις με βόμβες.

Αν και αρχικά υπήρχε η εκτίμηση ότι τα καλάσνικοφ – σφραγίδα είχαν καταλήξει στον πάτο της θάλασσας, νέες πληροφορίες αναφέρουν πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, τα χαμένα όπλα είναι κάπου κρυμμένα και οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι θα τα βρουν.

Παράλληλα, νέα στοιχεία οδηγούν τις έρευνες στους 4 με 5 συνεργάτες του 42χρονου που ουσιαστικά αποτελούν και τον επιχειρησιακο πυρήνα της Ο.Λ.Α. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι σύντομα θα υπάρξουν καταιγιστικές εξελίξεις στην ιστορία με την τρομοκρατία.

Τέλος, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για το αρχείο «Από την εγκληματολογική ψηφιακή ανάλυση των μεταδεδομένων του εν λόγω αρχείου, διαπιστώθηκε ότι έχει δημιουργηθεί σε μορφή «PDF» την 05-01-2016 και ώρα 21:32 (τοπική ώρα Ελλάδας).

Επιπρόσθετα, η σχετική ανάρτηση της προκήρυξης στον ιστότοπο «https://athens.indymedia.org», πραγματοποιήθηκε την 06-01-2016 και ώρα 00:46 (τοπική ώρα Ελλάδας).

Επιπλέον, το αναρτημένο αρχείο δεν φέρει μεταδεδομένα, ούτε είναι σε επεξεργάσιμη μορφή», έτσι με δεδομένο ότι στο αρχείο εντοπίστηκε επεξεργάσιμη μορφή της προαναφερόμενης προκήρυξης, πριν αυτή αναρτηθεί για πρώτη φορά στον αναφερόμενο ιστότοπο εκτιμούν ότι ο 42χρονος είναι ο συντάκτης των προκηρύξεων.

Πηγή :Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ