Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022

Γιάννης Μαντζουράνης: “Τραγικό λάθος της ελληνικής κυβέρνησης η άγνοια κατοχύρωσης του Turkaegean” – ΒΙΝΤΕΟ

Ο δικηγόρος υποστήριξε ότι ιστορικά η Τουρκία αυτό που επιδιώκει είναι η συγκυριαρχία στο Αιγαίο συνεπώς η κατοχύρωση του «Τurkaegean» ως τουριστικό σήμα θα έχει συνέπειες και δύσκολα στα αναιρεθεί.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γιάννης Μαντζουράνης: “Τραγικό λάθος της ελληνικής κυβέρνησης η άγνοια κατοχύρωσης του Turkaegean” – ΒΙΝΤΕΟ mantzouranis.gr

Με φόντο την σκληρή αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την κατοχύρωση του εμπορικού σήματος “Τurkaegean” από την πλευρά της Τουρκίας όπως έγραψε το dikastiko.gr, o δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης σχολίασε το θέμα.

Μαντζουράνης για “Turkaegean”: “Τραγικό λάθος της ελληνικής κυβέρνησης η άγνοια κατοχύρωσης του”

Το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο MEGA κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση για έλλειψη αντακλαστικών κα αδυναμία αντίληψης της ευρωπαϊκής στάσης απέναντι στην Τουρκία.

Ο δικηγόρος υποστήριξε ότι ιστορικά η Τουρκία αυτό που επιδιώκει είναι η συγκυριαρχία στο Αιγαίο συνεπώς η κατοχύρωση του «Τurkaegean» ως τουριστικό σήμα θα έχει συνέπειες και δύσκολα στα αναιρεθεί.

Ο δικηγόρος προέβλεψε για το εάν το μέλλον στο Αιγαίο θα είναι θερμό ή ψυχρό, η αναφορά του Αμερικάνου προέδρου Μπάϊντεν δίνει το σήμα του μέλλοντος στο Αιγαίο, ο οποίος ανέφερε: « Απαιτώ σταθερότητα το καλοκαίρι στο Αιγαίο».

Κατά την άποψη του κ. Μαντζουράνη, η Τουρκία έφυγε από την Σύνοδο της Μαδρίτης με πολλά λάφυρα, σε αντίθεση με την Ελλάδα.

ΕΔΕ για την καταχώρηση του εμπορικού σήματος “Turkaegean”, διέταξε ο Αδ. Γεωργιάδης

Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για τη διερεύνηση και τη διαπίστωση πειθαρχικών παραπτωμάτων υπαλλήλων της πρώην Διεύθυνσης Σημάτων της γενικής γραμματείας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σχετικά με την καταχώρηση του εμπορικού σήματος “Τurkaegean” στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) καθώς και σε άλλα εθνικά και διεθνή Γραφεία Διανοητικής Ιδιοκτησίας διέταξε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος έπειτα από εντολή του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

Αυτό γνωστοποιήθηκε με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενώ σημειώνεται ότι η διενέργεια της Ένορκης Διοικητικής εξέτασης διατάσσεται επειδή δεν υπήρξε ουδέποτε ενημέρωση για τη συγκεκριμένη υπόθεση προς την Υπηρεσία ή την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες που υπηρετούσαν στο εθνικό γραφείο σημάτων ή που τελούσαν σε απόσπαση στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) προκειμένου να αναληφθεί η έγκαιρη και ενδεδειγμένη πολιτική, διπλωματική και υπηρεσιακή δράση.

Turkaegean

Turkaegean

ΣΥΡΙΖΑ: Κρεσέντο υποκρισίας για να ρίξει σε υπαλλήλους τις ευθύνες του για το “Turkaegean”

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταλογίζει “κρεσέντο υποκρισίας” στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, σχολιάζοντας ότι “ο άνθρωπος που δεν θα έλεγε ποτέ “Βόρεια Μακεδονία” παρέδωσε στην Τουρκία το “Turkaegean”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ