Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2025

Γιατί φωταγωγήθηκε με μπλε και πράσινο το κτίριο της Βουλής

«Εμπνευσμένοι Φωτισμοί – Δίνουμε φως στον αμφιβληστροειδή»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γιατί φωταγωγήθηκε με μπλε και πράσινο το κτίριο της Βουλής ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η Βουλή των Ελλήνων συμμετέχοντας στην προσπάθεια ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και πληροφόρησης του κοινού για τις ιδιαιτέρως σπάνιες εκφυλιστικές κληρονομικές παθήσεις του αμφιβληστροειδή χιτώνα, της ωχράς κηλίδας και του οπτικού νεύρου, ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Αμφιβληστροειδοπαθών, να συμμετάσχει στη Διεθνή Εβδομάδα Αμφιβληστροειδούς.

Το κτίριο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, φωταγωγήθηκε απόψε με μπλε και πράσινο χρώμα, στο πλαίσιο της Διεθνούς Εβδομάδας Αμφιβληστροειδούς (Retina Week), 22- 28 Σεπτεμβρίου 2025, με βασικό μήνυμα «Εμπνευσμένοι Φωτισμοί – Δίνουμε φως στον αμφιβληστροειδή».

Τα άτομα με προβλήματα όρασης, τυφλοί και μερικώς βλέποντες, που πάσχουν από ιδιαιτέρως σπάνιες εκφυλιστικές κληρονομικές παθήσεις του αμφιβληστροειδούς χιτώνα, της ωχράς κηλίδας και του οπτικού νεύρου, στο μεγαλύτερο βαθμό τους δεν έχουν έως και σήμερα θεραπεία.

Οι πάσχοντες έχουν αρκετά ιδιόμορφη όραση, δηλαδή εμφανίζουν κατά συνθήκη τύφλωση, αφού η όρασή τους είναι συνάρτηση του οπτικού τους πεδίου, της φύσης των βλαβών των κυττάρων του αμφιβληστροειδή χιτώνα και της ωχράς κηλίδος, οπότε δεν βλέπουν καθόλου τη νύχτα ή την ημέρα ή σε αντανακλάσεις ή αντίστοιχα σε χώρους με πολύ φως ή με πολύ σκοτάδι.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ