Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Γιατί ο Κουφοντίνας προσέφυγε στον (αναρμόδιο) υπουργό Δικαιοσύνης και ο δρόμος που οδηγεί στο Πρωτοδικείο Λαμίας

Μπροστά στο διαφαινόμενο αδιέξοδο, πιθανόν η νομική οδός ανοίγει κατά έναν τρόπο, με την υπεράσπιση του Κουφοντίνα να διεκδικήσει όσα θεωρεί ότι πρέπει να διεκδικήσει, ενώπιον του Πρωτοδικείου Λαμίας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γιατί ο Κουφοντίνας προσέφυγε στον (αναρμόδιο) υπουργό Δικαιοσύνης και ο δρόμος που οδηγεί στο Πρωτοδικείο Λαμίας

Άνευ αντικειμένου είναι η προσφυγή του Δημ. Κουφοντίνα στον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα με την οποία ζητεί να ανατρέψει την μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού.

Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί υποβλήθηκε;

Μια εκτίμηση θα μπορούσε να είναι πως επιλέχθηκε ως μια ενέργεια (έστω κατ΄επίφαση) νομικής κινητοποίησης της πλευράς του απεργού πείνας για 55η ημέρα και δίψας για 9η ημέρα.

Η άλλη ανάγνωση όμως είναι πως ενδεχομένως είναι ένα ένα είδος μηνύματος , με βάση την διαφαινόμενη επιχειρηματολογία αυτής της πλευράς , πως δεν υφίσταται νομικό πλαίσιο για να προσφύγει η υπεράσπισή του .

Να πεί δηλαδή “αφού δεν είναι αρμόδιος ο Υπουργός Δικαιοσύνης, τότε που να προσφύγω; “.

Αλλωστε σύμφωνα με το ΠΔ που αναφέρεται στην μεταφορά της αρμοδιότητας των φυλακών στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έχει πλέον φύγει από τα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης η απόφαση αυτή.

Έτσι, αρμόδιος είναι πια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης  Χρυσοχοΐδης.

Συνεπώς η εν λόγω προσφυγή, επι της ουσίας είναι άνευ αντικειμένου.

Το Πρωτοδικείο Λαμίας

Βέβαια μπροστά στο διαφαινόμενο αδιέξοδο, πιθανόν η νομική οδός ανοίγει κατά έναν τρόπο.

Αυτό άλλωστε ήταν εξ αρχής το ξεκάθαρο μήνυμα της κυβέρνησης , μέσω δηλώσεων στον Τύπο, που εμφανίζεται αμετακίνητη στη θέση της.

Με αυτό τον τρόπο, πιθανόν ανοίγει ένα νομικό παράθυρο για τον Κουφοντίνα, και την υπεράσπισή του, να διεκδικήσει όσα θεωρεί ότι πρέπει να διεκδικήσει ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Αλλωστε η αποστροφή της προχθεσινής ανακοίνωσης της συνηγόρου του “άραγε μπορεί το Πρωτοδικείο της Λαμίας να πάρει το θάρρος να δώσει λύση στην κρίση που δημιούργησε η πολιτική αδιαλλαξία;” , μπορεί να ήταν ρητορική πλην έδειχνε έναν πιθανό δρόμο.

Προς το Πρωτοδικείο Λαμίας…

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ