Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Γιατί ολοκληρώθηκε τώρα η ανάκριση για τα Γλυκά Νερά και τι σημαίνει αυτό για τον πιλότο

Τι έδειξε η άρση του τηλεφωνικού και του τραπεζικού απορρήτου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γιατί ολοκληρώθηκε τώρα η ανάκριση για τα Γλυκά Νερά και τι σημαίνει αυτό για τον πιλότο

Το δρόμο για τις εισαγγελικές αρχές παίρνει πλέον η δικογραφία για τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο της Καρολάιν, μετά και το επίσημο κλείσιμο της ανακριτικής διαδικασίας.

Με την ολοκλήρωση της ανάκρισης, που υπέγραψε την Τετάρτη ο συνήγορος του συζυγοκτόνου, αναδείχθηκε ένα βασικό στοιχείο. Μοναδικός κατηγορούμενος εμφανίζεται ο 33χρονος πιλότος, καθώς δεν προέκυψαν ενδείξεις για την ύπαρξη κάποιου συνεργού.

Παρά τις αρχικές πληροφορίες πως ο κατηγορούμενος είχε δεχθεί βοήθεια από κάποιο άλλο πρόσωπο, όχι τη στιγμή της δολοφονίας αλλά στο «στήσιμο» της παράστασης που έδωσε μετά από τη στυγερή πράξη του, δεν υπήρξαν απτά στοιχεία για το γεγονός αυτό.

Γλυκά Νερά-αδερφός πιλότου: Δεν έχω σχέση με τη δολοφονία Καρολάιν

eurokinissi

Ειδικότερα, από τα τελευταία στοιχεία που ανέμενε ο ανακριτής από τις άρσεις τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου, δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο που να επιτάσσει τη συμπληρωματική απολογία του κατηγορουμένου ή περαιτέρω έρευνα.

Παράλληλα, στον ανακριτή δεν διαβιβάστηκε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, κανένα έγγραφο σχετικά με τις κλήσεις που έγιναν τη νύχτα που δολοφονήθηκε η Καρολάιν, καθώς και κάποιο έγγραφο σχετικά με την κάμερα που υπήρχε στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών. Η κάμερα είχε σταλεί στην κατασκευάστρια εταιρεία της Κίνας, δεν υπήρξε όμως απάντηση στο σχετικό αίτημα των ελληνικών αρχών.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, στο τραπεζικό απόρρητο φαίνεται πως έχουν προκύψει συναλλαγές χαμηλών ποσών στις κάρτες τόσο της αδικοχαμένης Καρολάιν όσο και του 33χρονου πιλότου, για τα έξοδα του σπιτιού.

Σε κάθε περίπτωση, οι ρυθμοί της ανακριτικής έρευνας ήταν ταχύτατοι μετά την εξιχνίαση της υπόθεσης από το τμήμα ανθρωποκτονιών τον περασμένο Ιούνιο. Μέσα σε λίγο από περισσότερο από 4 μήνες και με τη μεσολάβηση του καλοκαιριού, η ανακριτική έρευνα για τη πολύκροτη αυτή υπόθεση έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Μετά και την υπογραφή για το πέρας της ανακρίσεως από τον συνήγορό του κατηγορούμενου πιλότου, η δικογραφία θα περάσει τώρα στα χέρια εισαγγελέα ο οποίος θα συντάξει την πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο για την παραπομπή ή μη του κατηγορουμένου σε δίκη και με ποιες κατηγορίες.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ