Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Γιώργος Τσίπρας: “Όχι μόνο δεν το αποκλείω, το εύχομαι να επιστρέψει ο Αλέξης Τσίπρας”

"Είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο συνολικά για τη δημοκρατική παράταξη και όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ"

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γιώργος Τσίπρας: “Όχι μόνο δεν το αποκλείω, το εύχομαι να επιστρέψει ο Αλέξης Τσίπρας” (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ούτε 48 ώρες δεν πέρασαν από την ολοκλήρωση του 4ου θυελλώδους συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το οποίο έκλεισε “με ανοιχτά ζητήματα” όπως αποδεικνύουν οι εντελώς διαφορετικές ερμηνείες του προέδρου του κόμματος και όσων βρέθηκαν “απένταντι του” και ο Γιώργος Τσίπρας έκανε μία δήλωση για τον Αλέξη Τσίπρα που θα συζητηθεί.

“Όχι μόνο δεν το αποκλείω, το εύχομαι να επιστρέψει ο Αλέξης Τσίπρας”

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (και ένας εκ των πρωταγωνιστών της ακύρωσης των εκλογών για την προεδρία του κόμματος), όταν ρωτήθηκε εάν θα απέκλειε την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ και ευρύτερα στον προοδευτικό χώρο απάντησε «προσωπικά, όχι μόνο δεν το αποκλείω, το εύχομαι και νομίζω το εύχεται και πολύς κόσμος, αλλά δεν αφορά το τώρα σε κάθε περίπτωση. Αφορά το μέλλον».

Γιώργος Τσίπρας για Αλέξη Τσίπρα: “Είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο συνολικά για τη δημοκρατική παράταξη και όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ”

Ο Γιώργος Τσίπρας υπογράμμισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο συνολικά για τη δημοκρατική παράταξη και όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ. «Τον εμπιστεύεται και αναφέρεται σε αυτόν πολύς κόσμος, όχι μόνο μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, νομίζω από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο και μ’ αυτή την έννοια κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει» προσέθεσε.

«Να το θέσω ως εξής. Μέχρι πριν τις εκλογές του 23 του Μαΐου και του Ιουνίου, ο κόσμος που τοποθετούνταν εκλογικά, αριστερά της Νέας Δημοκρατίας ήταν άνω του 50%. Δεν θεωρώ, ακόμη κι αν υπάρχουν μεταβολές και προφανώς υπάρχουν μεταβολές, έχουμε μια ισχυροποίηση δεξιάς και ακροδεξιάς μαζί στη χώρα μας σε πρωτοφανή επίπεδα, δεν θεωρώ ότι αυτός ο κόσμος έπαψε να υπάρχει, εξατμίστηκε με κάποιο μαγικό τρόπο. Μπορεί να πήγε σπίτι του, μπορεί να μην πήγε να ψηφίσει, μπορεί να ψήφισε μικρότερα κόμματα αλλά ο κόσμος αυτός υπάρχει. Αυτό το οποίο υπάρχει όμως ταυτόχρονα είναι ένα τεράστιο έλλειμμα έκφρασης αυτού του κόσμου. Προφανώς δεν καταφέραμε να τον εκφράσουμε και γι’ αυτό πήγαμε και στο 18%, αλλά ούτε και το ΠΑΣΟΚ τον εκφράζει. Συνεπώς υπάρχει ένα μεγάλο κενό που πρέπει να καλυφθεί, αν θέλουμε να υπάρξει δηλαδή ένας άλλος πόλος στην ελληνική κοινωνία που να εκφράζει προοδευτικές πολιτικές» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ