Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Γλυκά Νερά: Νέα διακοπή της δίκης – Αίτημα Αναγνωστόπουλου να μην οριστούν συνεδριάσεις κατά τις Πανελλήνιες

Λόγω ασθενείας δεν μπορούσε να παραστεί ο συνήγορος του κατηγορούμενου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γλυκά Νερά: Νέα διακοπή της δίκης – Αίτημα Αναγνωστόπουλου να μην οριστούν συνεδριάσεις κατά τις Πανελλήνιες eurokinissi

Για τις 8 Μαΐου διεκόπη ξανά – για τρίτη φορά – η δίκη για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά λόγω κωλύματος του συνηγόρου του κατηγορουμένου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Δολοφονία Καρολάιν

eurokinissi

Δολοφονία Καρολάιν: Αίτημα Αναγνωστόπουλου να μην οριστούν συνεδριάσεις κατά τις Πανελλήνιες

«Ο συνήγορος μου δε μπορεί να παραστεί λόγω προβλήματος υγείας» δήλωσε ο κατηγορούμενος και αμέσως μετά μια συνεργάτιδα του γραφείου του Αλεξάνδρου Παπαϊωαννιδη προσκόμισε έγγραφα από νοσοκομείο σύμφωνα με τα οποία ο δικηγόρος δεν μπορεί να περάσει διότι είναι ασθενής. Το δικαστήριο αποφάσισε τη διακοπή της δίκης και ο κατηγορούμενος ζήτησε να μην οριστούν συνεδριάσεις την περίοδο των πανελληνίων εξετάσεων στις οποίες θα συμμετέχει.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δικαστηρίου στα τέλη Μαρτίου, ο καταδικασθείς ζήτησε νέα διακοπή, καθώς ενημέρωσε ότι έχει αλλάξει συνήγορο υπεράσπισης και θα εκπροσωπηθεί ξανά από τον δικηγόρο Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη, που τον εκπροσωπούσε εξαρχής.

Είχε προηγηθεί άλλο αίτημα αναβολής τον περασμένο Φεβρουάριο όταν η τότε νέα συνήγορος του, Κατερίνα Μαυροειδή, ανέφερε ότι δεν είχε ενημερωθεί ακόμη και παραλάβει το ψηφιακό υλικό που περιλαμβάνεται στην δικογραφία.

Αναγνωστόπουλος: Ανθρωποκτονία από πρόθεση χωρίς ελαφρυντικά

Σημειώνεται ότι, όπως έγραψε το dikastiko.gr  βάσει της πρωτόδικης απόφασης, του επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 11,5 χρόνια και χρηματική ποινή 21.000 ευρώ. Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κηρύχθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, με τους δικαστές να απορρίπτουν τον ισχυρισμό του περί βρασμού ψυχικής ορμής.

Παράλληλα είχε κριθεί ένοχος για θανάτωση ζώου συντροφιάς, την Ρόξι, που είχε «υιοθετήσει» η Καρολάιν και για ψευδείς καταγγελίες στις αρχές, αδίκημα που αφορά στην προσπάθειά του να εμφανίσει την εγκληματική του πράξη ως ληστεία μετακυλύοντας το βάρος της ποινικής ευθύνης για το έγκλημά του σε άγνωστους δράστες.

Κανένα ελαφρυντικό επίσης δεν αναγνώρισε επίσης το πρωτοβάθμιο Δικαστήριο. Μετά από πρόταση της εισαγγελέως της έδρας όλα τα αιτήματα του κατηγορούμενου απορρίφθηκαν.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ