Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Γλυκά Νερά: Προσφυγή στη δικαιοσύνη αν η ψυχολόγος της Καρολάιν δεν προσκομίσει το πτυχίο της και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος – BINTEO

Από την πλευρά της η αστυνομία εστιάζει το ενδιαφέρον της στο αν στις συνεδρίες που είχαν γίνει, είχαν αναφερθεί από την 20χρονη στοιχεία που ενδεχομένως να βοηθήσουν την ΕΛΑΣ να συνθέσει τα κομμάτια του παζλ και να εξιχνιάσει την υπόθεση. 

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γλυκά Νερά: Προσφυγή στη δικαιοσύνη αν η ψυχολόγος της Καρολάιν δεν προσκομίσει το πτυχίο της και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος – BINTEO

Καταιγιστικές εξελίξεις γύρω από την πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν που βρήκε τραγικό, ασφυκτικό θάνατο δίπλα στην 11 μηνών κορούλα της, Λυδία. Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας έχει μπει η καταγγελία του συλλόγου Ελλήνων ψυχολόγων σε βάρος της ψυχολόγου στην οποία είχε απευθυνθεί το ζευγάρι για βοήθεια και φέρεται να έχει καταθέσει στις αρχές για το έγκλημα.

Δολοφονια Γλυκά νερά

Για αντιποίηση επαγγέλματος την ψέγει ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων

Για αντιποίηση του επαγγέλματος κάνει λόγο ο σύλλογος Ελλήνων ψυχολόγων και ζητάει εντός δύο ημερών να προσκομίσει το πτυχίο της, καθώς και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Από την πλευρά της η αστυνομία εστιάζει το ενδιαφέρον της στο αν στις συνεδρίες που είχαν γίνει, είχαν αναφερθεί από την 20χρονη στοιχεία που ενδεχομένως να βοηθήσουν την ΕΛΑΣ να συνθέσει τα κομμάτια του παζλ και να εξιχνιάσει την υπόθεση.

Η επιστολή προς την κ. Μυλωνοπούλου στάλθηκε από το Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων την περασμένη Δευτέρα (31/5/2021) με καταληκτική ημερομηνία απάντησης από τη γυναίκα που μίλησε για την Κάρολαιν τις 2 Ιουνίου.

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Ολόκληρη η επιστολή

«Επειδή η αντιποίηση του επαγγέλματος του ψυχολόγου από πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του Ψυχολόγου πλήττει βάναυσα το κύρος του επαγγέλματος μας, λαμβάνοντας υπ ‘όψιν τις έντονες αντιδράσεις συναδέλφων Ψυχολόγων για την πρόσφατη παρουσία σας στην Αστυνομία και στα ΜΜΕ με την επαγγελματική ιδιότητα της Ψυχολόγου και το βιογραφικό σας στην ιστοσελίδα www.medylife.gr παρακαλούμε εντός δύο ημερών να προσκομίσετε στο σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, εάν έχετε, πτυχίο ΑΕΙ ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου του Ελληνικού Κράτους.

Το επάγγελμα του ψυχολόγου είναι νομοθετικά ρυθμισμένο στην Ελλάδα σύμφωνα με τους νόμους 991/79 και 2446/98 και ο οπωσδήποτε κάνει χρήση του τίτλου δίχως να έχει τα απαραίτητα προσόντα δ9ιώκεται για αντιποίηση επαγγέλματος. Η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται από το νόμο». νέος κύκλος ερευνών

Τη νομική οδό αναμένεται να ακολουθήσει ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων 

Τη νομική οδό αναμένεται να ακολουθήσει ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων, εάν μέχρι τη ερχόμενη Δευτέρα δεν λάβει από την Ελένη Μυλωνοπούλου που αναφέρεται ως η ψυχολόγος της 20χρονης Κάρολαιν, την άσκηση και την άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος της.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου θα περιμένουν να περάσει και το Σαββατοκύριακο για να εξετάσουν τις νομικές διαδικασίες που θα ακολουθήσουν.

Ο σύλλογος που αμφισβητεί τον τίτλο της ψυχολόγου για την κ. Μυλωνοπούλου, προχώρησε στην ενέργεια αυτή μετά τις συνεντεύξεις που έδωσε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κατά τη διάρκεια των οποίων αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στις συνεδρίες που είχε με την άτυχη μητέρα. εξιχνίαση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά

«Δεν μας έχει απαντήσει ακόμα στην επιστολή που της έχουμε στείλει. Θα περιμένουμε μέχρι τη Δευτέρα και μετά θα αναλάβει ο νομικός μας σύμβουλος», αναφέρει στο newsit.gr, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, Βασιλική Μπουκουβάλα και συνεχίζοντας αναφέρει: «Καταρχάς έχει κάνει χρήση του τίτλου του Ψυχολόγου. Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να έχει πτυχίο ΑΕΙ στην Ελλάδα και άσκηση επαγγέλματος».

Παράλληλα όπως τονίζει η κ. Μπουκουβάλα με τις δηλώσεις της η κ. Μυλωνοπούλου υπέπεσε και σε άλλα λάθη. «Παραβίασε και τα προσωπικά δεδομένα της νεκρής κοπέλας. Μπορεί το απόρρητο να αίρεται προς τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να γίνει κάτι παρόμοιο σε συνεντεύξεις σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».

BINTEO: ANT1

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ