Σάββατο 18 Μαϊου 2024

Γνώριμοι των Αρχών οι συλληφθέντες για την κατάληψη στη Νομική Σχολή Αθηνών – ΒΙΝΤΕΟ

Χωρίς ΑΦΜ, άνεργοι ή υπάλληλοι σε ιδιωτικές εταιρείες που δεν υπάρχουν, δηλώνουν πως είναι κάποιοι από τους αλλοδαπούς συλληφθέντες.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γνώριμοι των Αρχών οι συλληφθέντες για την κατάληψη στη Νομική Σχολή Αθηνών – ΒΙΝΤΕΟ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Το “κατώφλι” του εισαγγελέα πέρασαν το πρωί της Τετάρτης, οι “28” που συνελήφθησαν για την κατάληψη στη Νομική Σχολή Αθηνών, ως μία ένδειξη αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης. Ωστόσο, από τους 28, οι 13 είναι εξωπανεπιστημιακοί που φέρεται να έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για επιθέσεις σε αστυνομικούς.

Νομική Σχολή Αθηνών: Το προφίλ των συλληφθέντων

Τα τελευταία 3,5 χρόνια, 9 συλληφθέντες από τους 28 (οκτώ γυναίκες και ένας άνδρας), φαίνεται πως απασχολούσαν τις αρχές για επιθέσεις κατά αστυνομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΡΤΝews, μία γυναίκα από αυτές, γαλλικής καταγωγής έχει προσαχθεί τουλάχιστον πέντε φορές. Συγκεκριμένα, ήταν ανάμεσα στα άτομα που ανάγκασαν ένα από τα άρματα μάχης της παρέλασης της 25ης Μαρτίου στα Προπύλαια, να σταματήσουν για να ανεμίσει περήφανα τη σημαία της Παλαιστίνης.

Ταυτόχρονα, το 2022 είχε προσπαθήσει να εμποδίσει αστυνομική επιχείρηση με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν πως και η Αγγλίδα που συνελήφθη κατά την αστυνομική επιχείρηση στη Νομική Σχολή Αθηνών, είχε απασχολήσει ξανά τις αρχές το 2023 καθώς και μία από τις δυο Γερμανίδες, έχει απασχολήσει το 2024.

Ωστόσο, από αυτές τις πληροφορίες, δημιουργούνται ερωτήματα σχετικά με το πως βιοπορίζονται οι αλλοδαποί συλληφθέντες καθώς δηλώνουν άνεργοι ή υπάλληλοι σε ψεύτικες ιδιωτικές εταιρείες, ενώ δεν έχουν καν ΑΦΜ.

Από τους 15 Έλληνες πάντως που δήλωσαν φοιτητές σύμφωνα πληροφορίες, ελάχιστοι έδειξαν φοιτητική ταυτότητα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ