Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

Γνωστό εστιατόριο στη Μύκονο λειτουργούσε με αδήλωτες ταμειακές μηχανές – Αποδείξεις “φαντάσματα” ύψους 85.450 ευρώ

Έλεγχος σε βάθος, ώστε τόσο να διαπιστωθεί εάν και πού έχει καταχωρηθεί αυτός ο τζίρος όσο και να καταγραφεί η ευρύτερη φορολογική συμπεριφορά της επιχείρησης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γνωστό εστιατόριο στη Μύκονο λειτουργούσε με αδήλωτες ταμειακές μηχανές – Αποδείξεις “φαντάσματα” ύψους 85.450 ευρώ eurokinissi

Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ έχει μπει η Μύκονος, με τα στελέχη της Αρχής να εντοπίζουν γνωστό εστιατόριο το οποίο λειτουργούσε με αδήλωτες ταμειακές μηχανές. Το αποτέλεσμα ήταν να επιβληθούν αφενός τα αναλογούντα πρόστιμα και αφετέρου να αρχίσει φορολογικός έλεγχος σε βάθος.

Ειδικότερα, όταν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ επισκέπτονται για έλεγχο καταστήματα σε τουριστικές περιοχές, κάνουν δύο συγκεκριμένες κινήσεις. Η πρώτη αφορά στο να ελέγξουν εάν έχουν κοπεί οι προβλεπόμενες από τον νόμο αποδείξεις. Η δεύτερη είναι να ελέγξουν τη γνησιότητα αυτών. Εάν, δηλαδή, η ταμειακή μηχανή ή ο φορολογικός μηχανισμός, όπως ονομάζεται, είναι νόμιμος και δηλωμένος.

Αυτό έκαναν το βράδυ της Παρασκευής σε γνωστό beach restaurant στη Μύκονο. Αφού είδαν ότι σε όλα τα τραπέζια υπήρχαν αποδείξεις, προχώρησαν στον έλεγχο των φορολογικών μηχανισμών. Εκεί, διαπίστωσαν ότι η επιχείρηση είχε μεν κόψει 1.130 αποδείξεις, συνολικής αξίας 85.450 ευρώ, αλλά αυτές είχαν εκδοθεί από μηχανισμούς οι οποίοι δεν ήταν δηλωμένοι στην εφορία. Ήτοι, ο τζίρος αυτός δεν είχε καταγραφεί πουθενά και ο ΦΠΑ κατέληγε στις τσέπες των ιδιοκτητών, οι οποίοι ούτε πληρώνουν φόρο εισοδήματος για τα συγκεκριμένα ποσά.

Αμέσως επιβλήθηκαν πρόστιμα 500 ευρώ ανά μηχανισμό. Ταυτόχρονα δε, άρχισε έλεγχος σε βάθος, ώστε τόσο να διαπιστωθεί εάν και πού έχει καταχωρηθεί αυτός ο τζίρος όσο και να καταγραφεί η ευρύτερη φορολογική συμπεριφορά της επιχείρησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ