Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Γονέας-αρνητής μήνυσε τους καθηγητές του παιδιού του γιατί δεν επέτρεψαν την είσοδο στο σχολείο χωρίς μάσκα και self test – ΒΙΝΤΕΟ

Ακολούθησε πολύωρη κατάθεση και μετά με την παρέμβαση εισαγγελέα οι εκπαιδευτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι. Χρειάστηκε να υποβάλλουν μέχρι και μήνυση για να γλιτώσουν το αυτόφωρο.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γονέας-αρνητής μήνυσε τους καθηγητές του παιδιού του γιατί δεν επέτρεψαν την είσοδο στο σχολείο χωρίς μάσκα και self test – ΒΙΝΤΕΟ

Θερμό το φθινόπωρο που διανύουμε, όχι από άποψη καιρού, αλλά λόγω των αρνητών του κορονοϊού οι οποίοι δεν κάνουν δύσκολη τη ζωή μόνο των γιατρών αλλά και των εκπαιδευτικών. Τα περιστατικά που καλούνται να διαχειριστούν οι καθηγητές συχνά κινούνται στη σφαίρα του σουρεαλισμού και θα ζήλευε ακόμη και ο Ιονέσκο με τους αστυνομικούς και τους εισαγγελείς να παραλαμβάνουν τη σκυτάλη.

Καμίνια: Γονέας-αρνητής μήνυσε τους καθηγητές του παιδιού του

Γονέας-αρνητής μήνυσε τους καθηγητές του παιδιού του γιατί δεν επέτρεψαν την είσοδο στο σχολείο χωρίς μάσκα και self test

Γονέας-αρνητής μήνυσε καθηγητές γιατί εφάρμοσαν το νόμο και αρνήθηκαν την είσοδο του παιδιού στο σχολείο χωρίς μάσκα και self-test. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι τρεις εκπαιδευτικοί σύρθηκαν μέχρι το αστυνομικό τμήμα.

«Ξέρετε ποιο είναι το πιο τραγικό από όλα αυτά; Το πιο τραγικό είναι να είσαι στην εκπαιδευτική διαδικασία 30 χρόνια και να φτάνεις σε σημείο να βλέπουν οι μαθητές σου να σε παίρνουν λες και είσαι -δεν ξέρω τι- με το περιπολικό. Δεν μπορώ να το ξεπεράσω από εκείνη την ημέρα», λέει ένας από τους καθηγητές.

Όλα συνέβησαν το πρωί της Τρίτης όταν σε γυμνάσιο στα Καμίνια, δεν επετράπη η είσοδος σε μαθητή χωρίς μάσκα και self-test. Ο γονιός εξοργισμένος μήνυσε διευθύντρια, υποδιευθυντή και υπεύθυνο Covid, με το περιπολικό της Αστυνομίας να φτάνει στο σχολείο για να προσαγάγει όχι τον ίδιο αλλά τους τρεις εκπαιδευτικούς.

«Όταν οποιοσδήποτε γονιός κάνει καταγγελία για οποιοδήποτε λόγο ή μήνυση, έρχεται το περιπολικό και σε παίρνει. Και το ένα υπουργείο δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει το άλλο υπουργείο δηλαδή εμείς είμαστε υποχρεωμένοι από τη μία να διατηρήσουμε αυτό που λέει το υπουργείο και να μην βάζουμε μέσα παιδί χωρίς μάσκα και με το απαραίτητο τεστ και από την άλλη έρχεται το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως να μας πει ότι αφού το κάνατε αυτό, πάμε μέσα».

Ακολούθησε πολύωρη κατάθεση και μετά με την παρέμβαση εισαγγελέα οι εκπαιδευτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι. Χρειάστηκε να υποβάλλουν μέχρι και μήνυση για να γλιτώσουν το αυτόφωρο.

«Για να αποφύγουμε το αυτόφωρο έγινε αυτό. Και ξέρετε αυτά έχουν και συνέπειες το να μείνεις στο αυτόφωρο αλλάζει το ποινικό σου μητρώο και δεν μπορείς να είσαι στο δημόσιο».

Οι εκπαιδευτικοί διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν τα μέτρα, ζητώντας την στήριξη της Πολιτείας για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών.

ΠΗΓΗ/ΒΙΝΤΕΟ: MEGA

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ