Παρασκευή 01 Ιουλίου 2022

H Ελένη Τουλουπάκη, το σπίτι στην Ακρόπολη, τα ερωτήματα και η έρευνα για τη Novartis

NEWSROOM icon
NEWSROOM
H Ελένη Τουλουπάκη, το σπίτι στην Ακρόπολη, τα ερωτήματα και η έρευνα για τη Novartis

Ερωτήματα για τo σπίτι της εισαγγελέα Εφετών και επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη , στην Ακρόπολη, θέτει με ρεπορτάζ του ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ και ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου.

Πρόκειται για διαμέρισμα εμβαδού 110 τετραγωνικών, 4ου ορόφου, κάτω από την Ακρόπολη, το οποίο σύμφωνα με το συμβόλαιο που επικαλέστηκε ο δημοσιογράφος, αγοράστηκε το 2008  στην αντικειμενική αξία έναντι 280 χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ ιδιοκτήτες ακινήτων στην ίδια πολυκατοικία με την κύρια Τουλουπάκη, οι οποίοι ελέγχθηκαν από την εφορία, προχώρησαν σε διορθωτικές δηλώσεις, ανεβάζοντας κατά 50% την άξια των ακινήτων τους σε σχέση με αυτή που είχε δηλωθεί.

Μάλιστα αναφέρεται πως ο 5ος όροφος αγοράστηκε στις 697.000 ευρώ (134 τμ) όπως προέκυψε από την αναθεωρημένη δήλωση. Η φορολογική έρευνα για τους γείτονές της εισαγγελέα ξεκίνησε το 2013 και ολοκληρώθηκε στο τέλος του 2018.

Ερωτήματα

Το ρεπορτάζ θέτει ερωτήματα όπως αν το διαμέρισμα πωλήθηκε όντως έναντι 280.000 και αν δηλώθηκε η αντικειμενική αντί της εμπορικής αξίας στα συμβόλαια. Καθώς επίσης κι αν έγινε  διορθωτική δήλωση όπως έκαναν οι γείτονες της. Αναφέρεται επίσης πως υπήρξε και εγγραφή υποθήκης πολύ μεγαλύτερης αξίας για το ακίνητο. Το  βασικό ερώτημα  βέβαια είναι τι ποσό έχει δηλωθεί στην εφορία και στο πόθεν έσχες για το συγκεκριμένο ακίνητο.

Η έρευνα

Το θέμα πάντως προκύπτει σε μια κρίσιμη στιγμή για την εν εξελίξει υπόθεση της Novartis καθώς οι εισαγγελείς με επικεφαλής την κα Τουλουπάκη ολοκληρώνουν την αξιολόγηση στοιχείων και φέρονται έτοιμοι να προχωρήσουν στις επόμενες κινήσεις που πιθανόν θα αφορούν κλήσεις υπόπτων πολιτικών προσώπων αλλά και αρχειοθετήσεις για άλλα πρόσωπα. Παράλληλα έως το τέλος του μήνα θα ξεκινήσει η διαδικασία για να αποφασιστεί αν θα παραμείνει στη θέση της εισαγγελέα κατά της διαφθοράς η κα Τουλουπάκη καθώς ολοκληρώνεται εντός του Απριλίου η θητεία της.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ