Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

H επιβεβαίωση του «χρυσού» φιάσκου: Η Ασφάλεια Αμαρουσίου ζητεί να μην σφραγιστούν τα ενεχυροδανειστήρια «Ριχάρδος»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
H επιβεβαίωση του «χρυσού» φιάσκου: Η Ασφάλεια Αμαρουσίου ζητεί να μην σφραγιστούν τα ενεχυροδανειστήρια «Ριχάρδος»

Με ένα έγγραφο που απέστειλε χθες το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου, το οποίο διενήργησε όλη την έρευνα και τις συλλήψεις για την υπόθεση του χρυσού, αρχίζει η αναδίπλωση του κρατικού μηχανισμού στη στάση του απέναντι στους κατηγορούμενους για την υπόθεση και κυρίως τον φερόμενο ως πρωταγωνιστή ενεχυροδανειστή Ριχάρδο.

Το συγκεκριμένο έγγραφο εστάλη χθες το απόγευμα, όταν δηλαδή πλέον ήταν γνωστή αφενός η απάντηση της ΑΑΔΕ πως δεν υφίσταται αδίκημα λαθρεμπορίας για την εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία, αφετέρου η βούληση της ανακρίτρια να ανακαλέσει τα 8 εντάλματα προσωρινής κράτησης.

Από την ασφάλεια Αμαρουσίου ζητείται, μέσω σχετικού εγγράφου με ημερομηνία 4 Δεκεμβρίου 2018, από τα Αστυνομικά Τμήματα όλης της χώρας, να μην σφραγιστούν τα καταστήματα του ενεχυροδανειστή Ριχάρδου.

Δείτε το έγγραφο:

ΝΔ:  «Η σιωπή κ. Τσίπρα είναι χρυσός»

Στο θέμα παρενέβη η ΝΔ μιλώντας για «έκδοση δικαστικών αποφάσεων στη Βουλή από τον πρωθυπουργό». Ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η όλη υπόθεση θα ήταν για γέλια, αλλά δυστυχώς είναι πολύ σοβαρή και ανησυχητική. Από τη μία οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους λειτούργησαν με ασυγχώρητη επιπολαιότητα και ερασιτεχνισμό.

Από την άλλη, η εικόνα ενός πρωθυπουργού που εκδίδει δικαστικές αποφάσεις από το βήμα της Βουλής, παρεμβαίνοντας στη Δικαιοσύνη και παρεμποδίζοντας τη διαλεύκανση μιας ύποπτης υπόθεσης, είναι ανεπίτρεπτη και επικίνδυνη.

Κάποιες φορές, κ. Τσίπρα, η σιωπή είναι χρυσός».

Πηγή (εγγράφου): bloko.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ