Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

H Ελένη Τουλουπάκη καταγγέλλει “fake news” και ζητεί δικαστική έρευνα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
H Ελένη Τουλουπάκη καταγγέλλει “fake news” και ζητεί δικαστική έρευνα

Έρευνα για «fake» απόρριψη του αιτήματος της να ακυρωθεί η σε βάρος της ποινικής δίωξη , ζητεί η Εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη.

Η εισαγγελέας χαρακτηρίζει ανυπόστατες διαρροές σύμφωνα με τις οποίες απορρίφθηκε με βούλευμα η αίτηση της να κηρυχθεί άκυρη η προδικασία που οδήγησε στην ποινική της δίωξη.

Αυτό αναφέρεται σύμφωνα με πληροφορίες σε επιστολής της στην ηγεσία της Δικαιοσύνης, τον πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου, με την οποια ζητεί να ερευνηθεί το ζήτημα, το οποίο χαρακτηρίζει ως πολύ σοβαρό επισημαίνοντας ότι και στις ανθρώπινες αντοχές υπάρχουν όρια.

Όπως επισημαίνει τέτοιο βούλευμα δεν υπάρχει αφού όπως  επισημαίνει επικοινώνησε με το αρμόδιο τμήμα βουλευμάτων και έλαβε υπηρεσιακή βεβαίωση η οποία αναφέρει ρητά ότι ως σήμερα 31/07 δεν έχει γίνει διάσκεψη του συμβουλίου πλημμελειοδικών το οποίο θα αποφανθεί επι του αιτήματος της, ούτε έχει εκδοθεί κάποιο σχετικό βούλευμα.

Αφορμή στάθηκαν  δημοσιεύματα στο διαδίκτυο από το Πρώτο Θέμα, τον Ελεύθερο Τύπο και την Άποψη καθώς και ανάρτηση στο Twitter του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη τα οποία αναφέρουν ότι εκδόθηκε απορριπτικό βούλευμα για το αίτημα της.

Το έγγραφο της κας Τουλουπάκη στάλθηκε στους Πρόεδρο και Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καθώς και τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ