Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

H Folli Follie εναντίον της «οικογένειας»… Folli Follie!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
H Folli Follie εναντίον της «οικογένειας»… Folli Follie!

Την άσκηση αγωγών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Χονγκ Κονγκ κατά των διευθυντών (directors) της θυγατρικής εταιρείας FF Group Sourcing Limited (“FFGS”), οι οποίοι υπέγραψαν τις οικονομικές καταστάσεις της FFGS για την χρήση 2017, κκ. Δημητρίου Κουτσολιούτσου και Law Chiu Chuen, καθώς και κατά του Οικονομικού Διευθυντή της FFGS, κ. Ιωάννη Μπεγιέτη, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Folli Follie κατά την σημερινή του συνεδρίαση επί τη βάσει των πορισμάτων της Alvarez & Marsal, για την ζημία που υπέστη η εταιρεία από παράνομες πράξεις και παραλείψεις αυτών, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εισηγμένη.

Σημειώνεται ότι τον ισολογισμό της FF Group Sourcing Ltd επί σειρά ετών υπέγραφε ως πρόεδρος ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος (τέως πρόεδρος της FFG), ο Ιωάννης Μπεγιέτης CFO και συν-επικεφαλής της FF Asia-Pacific (APAC) και ο Law Chin Chuen.

Όπως έχουν καταγράψει τα πορίσματα των Α&Μ και της ΕΛΤΕ, η εν λόγω θυγατρική αποτελούσε στην πραγματικότητα ένα λογιστικό κατασκεύασμα που “γύριζε” και ενοποιούσε ανύπαρκτους τζίρους, με ανύπαρκτους προμηθευτές και πελάτες, πρακτική την οποία τα ίδια τα στελέχη του ομίλου χαρακτήριζαν ως “γύρω-γύρω όλοι”.

Με βάση τα πορίσματα εμφανίζεται να κατέγραφε ψευδή οικονομικά στοιχεία στους ισολογισμούς της σχετικά με ταμειακά διαθέσιμα, πωλήσεις, αποθέματα και κέρδη, με σκοπό αυτά να συμπεριληφθούν στους ενοποιημένους ισολογισμούς της μητρικής στην Ελλάδα και να εμφανίζεται έτσι η FF ως εξαιρετικά κερδοφόρα και οικονομικά ισχυρή εταιρεία, η οποία “σήκωνε” υψηλό δανεισμό και οι μέτοχοί της πραγματοποιούσαν placements καταγράφοντας μεγάλες υπεραξίες.

Η Folli Follie ανακοίνωσε παράλληλα σήμερα ότι αποφασίστηκε να δηλωθεί παράσταση πολιτικής αγωγής κατά των ιδίων προσώπων στο πλαίσιο της εξελισσόμενης διαδικασίας ενώπιον των ελληνικών ποινικών δικαστηρίων, σημειώνει η εισηγμένη σε σχετική ανακοίνωση.

Αναφέρει επίσης σε σχετική ανακοίνωση ότι επιφυλάσσεται να στραφεί στο μέλλον και κατά άλλων προσώπων, σε περίπτωση που κατά την πορεία της συνεχιζόμενης έρευνας προκύψουν σχετικές ευθύνες.

Σημειώνει τέλος ότι θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση προς το επενδυτικό κοινό κατά την άσκηση των εν λόγω αγωγών.

Πηγή: capital.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ