Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

H πτέρυγα που θα χρησιμοποιηθεί για τα κρούσματα Covid 19 στις φυλακές

NEWSROOM icon
NEWSROOM
H πτέρυγα που θα χρησιμοποιηθεί για τα κρούσματα Covid 19 στις φυλακές

Αυτή είναι η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού που θα φιλοξενήσει πιθανά κρούσματα κορωνοϊού. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που αποκαλύπτει το protothema.gr, η πτέρυγα Κ2 που βρίσκεται στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού και μέχρι πρότινος φιλοξενούσε τους οροθετικούς κρατουμένους είναι ήδη έτοιμη, οι χώροι έχουν απολυμανθεί και έχουν τοποθετηθεί 120 κλίνες για περιπτώσεις κρατουμένων που θα νοσήσουν από Covid 19.

Παράλληλα, για την διαχείριση του ζητήματος του ιού και τη βελτίωση της κατάστασης των συνθηκών στα 34 σωφρονιστικά καταστήματα όλης της χώρας, συμπεριλαμβάνεται απολύμανση, σήμερα ολοκληρώνεται ο κύκλος με την επιχείρηση σε Χίο και Κω, απεντόμωση και μυοκτονία. Μια ακόμη σημαντική απόφαση αφορά στην «ανακαίνιση του σπιτιού» των κρατουμένων, όπως χαρακτηριστικά το αποκαλεί η κυρία Νικολάου, με αλλαγή στρωμάτων και κλινοσκεπασμάτων ενώ θα αντικατασταθούν όλα τα μαξιλάρια και οι πετσέτες

Πρωτοβουλία, που αναμφισβήτητα θα συμβάλλει στη βελτίωση των συνθηκών και της καθημερινότητας τους ενώ από την Πέμπτη ξεκινάει καμπάνια «Κουβεντιάζοντας με τους κρατούμενους για τα αιτήματα τους». Πληροφορίες λένε ότι θα συσταθεί τριμελής επιτροπή κρατουμένων, καθώς λόγω κορωνοϊού ο αριθμός δεν πρέπει να υπερβαίνει τα τρία άτομα, και η κυρία Νικολάου θα επισκεφθεί όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας έτσι ώστε να ακούσει και να καταγράψει όλα τα αιτήματα που αφορούν πρωτίστως στον κορωνοϊό αλλά και σε θέματα που αφορούν στη διαβίωση τους.

Επιπλέον, σε όλες τις φυλακές έχουν δημιουργηθεί ειδικοί χώροι 20 θέσεων όπου θα οδηγούνται και θα απομονώνονται ύποπτα κρούσματα τα οποία στη συνέχεια θα εξετάζονται ενώ εξετάσεις θα γίνονται και στους συγκρατούμενους τους. Τα σωφρονιστικά καταστήματα, έχουν ενισχυθεί με νοσηλευτές από τον Ερυθρό Σταυρό και καθημερινά γίνεται θερμομέτρηση κρατουμένων και προσωπικού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ