Πέμπτη 02 Φεβρουαρίου 2023

H τεχνητή νοημοσύνη αποκατέστησε το παλιότερο φιλμ που έχει βρεθεί (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Le Prince είναι ένας από τους πρώτους ανθρώπους -αν όχι ο πρώτος- που κατάφερε να καταγράψει κινούμενες εικόνες σε φιλμ, πολύ πριν τους Λιμιέρ ή τον Έντισον. Παραμένει ωστόσο άγνωστος εξαιτίας της ξαφνικής και μυστηριώδους εξαφάνισής του το 1890.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
H τεχνητή νοημοσύνη αποκατέστησε το παλιότερο φιλμ που έχει βρεθεί (ΒΙΝΤΕΟ)

Είναι το παλιότερο γνωστό φιλμ που έχουμε στα χέρια μας και έχει ημερομηνία παραγωγής 14 Οκτωβρίου 1888!

Ο τίτλος του είναι «Σκηνή στον κήπο» και έχει κινηματογραφηθεί από τον Γάλλο εφευρέτη Louis Le Prince, παρουσιάζοντας τέσσερις ανθρώπους (μεταξύ αυτών και τα πεθερικά του δημιουργού) να κάνουν μια βόλτα στον κήπο της οικίας, κοντά στο Λιντς της Αγγλίας.

Ο Le Prince είναι ένας από τους πρώτους ανθρώπους -αν όχι ο πρώτος- που κατάφερε να καταγράψει κινούμενες εικόνες σε φιλμ, πολύ πριν τους Λιμιέρ ή τον Έντισον. Παραμένει ωστόσο άγνωστος εξαιτίας της ξαφνικής και μυστηριώδους εξαφάνισής του το 1890.

Είναι ένα υλικό μερικών δευτερολέπτων και τρέχει με ταχύτητες μόλις 12 καρέ το δευτερόλεπτο, αντιπροσωπεύει όμως ένα τεράστιο βήμα τεχνολογικής προόδου.

Ο ειδικός Denis Shiryaev αποκατέστησε το υλικό, το χρωμάτισε και βελτίωσε την ποιότητά του χρησιμοποιώντας τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο YouTuber βρήκε σταθερά καρέ από μια ηλεκτρονική συλλογή και τα έκανε κινούμενη εικόνα. Από τις 20 φωτογραφίες που βρήκε κατέληξε σε ένα βίντεο 250 καρέ!

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ