Σάββατο 10 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Η Άγκυρα εμπόδισε τον έλεγχο τουρκικού πλοίου από Γερμανική φρεγάτα -Τουρκικά ΜΜΕ :«Ο Έλληνας διοικητής διέταξε τον έλεγχο»

Τα ΜΜΕ στην Τουρκία έκαναν επίθεση στον Έλληνα διοικητή των δυνάμεων της επιχείρησης «Ειρήνη», επειδή η φρεγάτα του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού σταμάτησε στη Μεσόγειο για έλεγχο Τουρκικό φορτηγό πλοίο που κατευθυνόταν στη Λιβύη, με την υποψία ότι μετέφερε όπλα, παραβιάζοντας το εμπάργκο.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η Άγκυρα εμπόδισε τον έλεγχο τουρκικού πλοίου από Γερμανική φρεγάτα -Τουρκικά ΜΜΕ :«Ο Έλληνας διοικητής διέταξε τον έλεγχο»

Τα ΜΜΕ στην Τουρκία έκαναν επίθεση στον Έλληνα διοικητή των δυνάμεων της επιχείρησης «Ειρήνη», επειδή η φρεγάτα του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού σταμάτησε στη Μεσόγειο για έλεγχο το τουρκικό φορτηγό πλοίο που κατευθυνόταν στη Λιβύη, με την υποψία ότι μετέφερε όπλα, παραβιάζοντας το σχετικό εμπάργκο.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως, κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, ο Έλληνας διοικητής των δυνάμεων της επιχείρησης «Ειρήνη» διέταξε τη γερμανική φρεγάτα «Αμβούργο» να πραγματοποιήσει έλεγχο στο τουρκικό πλοίο «Ροζελίνα Α» που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λιβύη.

«Το πλοίο μπλοκαρίστηκε κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου από μια γερμανική φρεγάτα που συμμετέχει στην επιχείρηση ”Ειρήνη”, με εντολή του Έλληνα διοικητή», αναφέρει το δημοσίευμα για τον διοικητή Θεόδωρο Μικρόπουλο, συμπληρώνοντας:

«Σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας, πρέπει να ληφθεί η συγκατάθεση του κράτους σημαίας προκειμένου το στρατιωτικό προσωπικό των δυνάμεων της επιχείρησης ”Ειρήνη” να επιβιβασθεί στο πλοίο και να το ελέγξει. Οι άνδρες της φρεγάτας ”Αμβούργο” δεν είχαν τέτοια άδεια, παρ’ όλα αυτά ελικόπτερό τους προσγειώθηκε στο ”Ροζαλίνα Α”.

Η προσγείωση του ελικοπτέρου και οι κινήσεις των ανδρών της φρεγάτας ”Αμβούργο” καταγράφηκαν με κινητά τηλέφωνα του προσωπικού του πλοίου».

Ο ανώτερος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού Θεόδωρος Μικρόπουλος είναι διοικητής των δυνάμεων της επιχείρησης «Ειρήνη» από τα τέλη Οκτωβρίου, οπότε και ανέλαβε τα ηνία για τον έλεγχο στη θάλασσα από τον Ιταλό ναύαρχο, Fabio Agostini.

Νωρίτερα σήμερα και το γερμανικό «Spiegel» αποκάλυψε πως η Άγκυρα εμπόδισε τον έλεγχο τουρκικού πλοίου από τη γερμανική φρεγάτα, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αποστολής που έχει ως στόχο την επιτήρηση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ