Τρίτη 05 Ιουλίου 2022

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια στο φοιτητικό συλλαλητήριο: Έπεσαν μόνο δύο δακρυγόνα

Ανακοίνωση για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στα Προπύλαια το μεσημέρι της Πέμπτης εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια στο φοιτητικό συλλαλητήριο: Έπεσαν μόνο δύο δακρυγόνα

Όπως αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία, «στις 12 περίπου σήμερα, στον πεζόδρομο της Κοραή στο κέντρο της Αθήνας, συγκεντρώθηκε ομάδα 400 περίπου ατόμων. Από τις αστυνομικές δυνάμεις που ελάμβαναν μέτρα τάξης, εκλήθησαν κατ’ επανάληψη να διαλυθούν.

Οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να απωθήσουν τις αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να λάβουν θέση επί του οδοστρώματος της οδού Σταδίου και να πραγματοποιήσουν πορεία».

«Με περιορισμένη χρήση, δύο δακρυγόνων μέσων, η προσπάθεια αυτή απετράπη, χωρίς περαιτέρω κλιμάκωση, και μετά από λίγη ώρα οι συγκεντρωμένοι απεχώρησαν συντεταγμένα, κινούμενοι προς Ομόνοια, χωρίς να παρεμποδισθεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Κατά την αναδιάταξη των αστυνομικών δυνάμεων περικόπηκε για πέντε λεπτά η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου», καταλήγει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Να θυμίσουμε ότι ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην πλατεία Κοραή μεταξύ αστυνομίας και φοιτητών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Στο σημείο υπήρξε μεγάλη αστυνομική παρουσία με δυνάμεις ΜΑΤ, Δράση και Αύρες. Οι φοιτητικοί σύλλογοι άπλωσαν πανό και βρέθηκαν επί της Κοραή με την Αστυνομία να κλείνει την πλευρά της πλατείας, τόσο προς την Σταδίου, όσο και προς την Πανεπιστημίου, ώστε να μην πραγματοποιηθεί πορεία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ