Τρίτη 04 Οκτωβρίου 2022

Η ανάρτηση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και η απάντηση Μηταράκη για τους εγκλωβισμένους μετανάστες στον Έβρο

Αναφορές κάνουν λόγο για ένα νεκρό κοριτσάκι έπειτα από τσίμπημα σκορπιού.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η ανάρτηση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και η απάντηση Μηταράκη για τους εγκλωβισμένους μετανάστες στον Έβρο eurokinissi

Αγωνία έχει δημιουργηθεί για τους 40 μετανάστες που παραμένουν εδώ και μέρες εγκλωβισμένοι σε νησίδα στον Έβρο με αναφορές να κάνουν λόγο για ένα νεκρό κοριτσάκι έπειτα από τσίμπημα σκορπιού. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η συγκεκριμένη νησίδα ανήκει στην Τουρκία. Ανάρτηση για το θέμα έκανε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), στην οποία απάντησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Μετανάστες στον Έβρο

EUROKINISSI

“Συνεχίζουμε να ανησυχούμε σοβαρά για την ασφάλεια και την ευημερία περίπου 40 ανθρώπων που φέρονται να έχουν εγκλωβιστεί σε μια νησίδα στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας. Σύμφωνα με τις αναφορές που λάβαμε, ένα παιδί έχει ήδη βρει τραγικό θάνατο. Εάν δεν ληφθούν επείγοντα μέτρα, φοβόμαστε ότι κινδυνεύουν και άλλες ζωές” ανέφερε η υπηρεσία του ΟΗΕ.

Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες και οι εταίροι της δεν έχουν πρόσβαση στην περιοχή, αλλά συνεχίζουν να προτρέπουν τις αρχές και των δύο χωρών να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να διασώσουν την ομάδα μεταναστών αμέσως.

“Ανησυχούμε επίσης σε μεγάλο βαθμό για τους μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί από διακινητές κοντά στα σύνορά μας. Το περιστατικό ωστόσο, όπως αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία είναι εκτός της ελληνικής επικράτειας” απάντησε ο Νότης Μηταράκης.

Μετανάστες στον Έβρο: H ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Δεν εντοπίστηκε σε ελληνικό έδαφος ομάδα μεταναστών, που σύμφωνα με καταγγελίες παραμένουν αβοήθητοι σε νησίδα του Έβρου, εδώ και μέρες, σύμφωνα με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, από το οποίο έγινε γνωστό ότι οι συντεταγμένες της νησίδας που έχουν δοθεί από διάφορες οργανώσεις, είναι εκτός ελληνικής επικράτειας, για αυτό ενημερώθηκαν οι τουρκικές αρχές να προβούν κατεπειγόντως στις απαραίτητες ενέργειες και την αρωγή των ανθρώπων.

“Για τις αναφορές περί της παρουσίας ομάδας περίπου 40 ατόμων σε νησίδα του ποταμού Έβρου, τα οποία χρήζουν άμεσης ιατρικής περίθαλψης, ανακοινώνεται ότι διαβιβάσθηκε σχετική ενημέρωση, μέσω του Τριμερούς Κέντρου Επαφής Καπιτάν Αντρέεβο, στις Τουρκικές Αρχές σήμερα, 11 Αυγούστου 2022, καθόσον από τις συντεταγμένες προκύπτει ότι η νησίδα βρίσκεται εκτός ελληνικής επικράτειας.

Ζητήθηκε από τις Τουρκικές Αρχές να προβούν κατεπειγόντως σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον άμεσο απεγκλωβισμό όλων των ατόμων και την παροχή της αναγκαίας και κατάλληλης αρωγής” ανέφερε συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ