Δευτέρα 05 Ιανουαρίου 2026

Η αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Ντέλσι Ροντρίγκεζ, ορκίστηκε πρόεδρος σύμφωνα με τον Τραμπ

«Ουσιαστικά είναι διατεθειμένη να κάνει ό,τι θεωρούμε απαραίτητο, ώστε η Βενεζουέλα να γίνει ξανά σπουδαία», είχε δηλώσει νωρίτερα στη συνέντευξη Τύπου ο Αμερικανός πρόεδρος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Ντέλσι Ροντρίγκεζ, ορκίστηκε πρόεδρος σύμφωνα με τον Τραμπ EUROKINISSI

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, γνωστοποίησε ότι η αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας, Ντέλσι Ροντρίγκεζ, έχει ορκιστεί πρόεδρος της χώρας, σύμφωνα με το Associated Press.

Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, λίγο πριν από δηλώσεις του προς δημοσιογράφους, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι είχε επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο.

«Ουσιαστικά είναι διατεθειμένη να κάνει ό,τι θεωρούμε απαραίτητο, ώστε η Βενεζουέλα να γίνει ξανά σπουδαία. Είναι πολύ απλό», δήλωσε ο Τραμπ στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου.

Νωρίτερα, πάντως, η επικεφαλής της αντιπολίτευσης Μαρία Κορίνα Ματσάδο υπογράμμισε ότι την εξουσία θα έπρεπε να αναλάβει ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης, Εντμούντο Γκονζάλες, υποστηρίζοντας ότι εκείνος κέρδισε δικαίως τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ