Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Η απάντηση Κασσελάκη μετά τις δηλώσεις Γεροβασίλη – “Απαράδεκτο να μην έχει καταθέσει τις θέσεις του στα όργανα” λέει ο Σπίρτζης – ΒΙΝΤΕΟ

Αιχμηρή δήλωση Σπίρτζη - "Προφανώς ο πρόεδρος του κόμματος δεν είναι ενημερωμένος"

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η απάντηση Κασσελάκη μετά τις δηλώσεις Γεροβασίλη – “Απαράδεκτο να μην έχει καταθέσει τις θέσεις του στα όργανα” λέει ο Σπίρτζης – ΒΙΝΤΕΟ Eurokinissi

Τριγμοί έχουν προκληθεί στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έπειτα από την αντίδραση της Όλγας Γεροβασίλη για το ερωτηματολόγιο Κασσελάκη. Ο Πρόεδρος του κόμματος σε απάντησή του ανέφερε ότι τα όσα εμπεριέχονται στο ερωτηματολόγιο δεν αποτελούν θέμα που θα συζητηθεί στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, λένε πηγές του κόμματος.

Όπως διευκρινίζεται, είναι ένα ερωτηματολόγιο, το δεύτερο που έχει υποβληθεί στα μέλη. Στο Συνέδριο θα συζητηθούν μόνο τα κείμενα που έχει εγκρίνει η επιτροπή Θέσεων.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – Γεροβασίλη: “Περίμενα από τον Πρόεδρο να μας πει ο ίδιος τι προτείνει για τα ερωτήματα που θέτει”

Η βουλευτής του κόμματος και Δ’ αντιπρόεδρος της Βουλής Όλγα Γεροβασίλη, ζητά την έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, πριν τη σύγκληση του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Σε δήλωση της αναφέρει ότι «με μεγάλη έκπληξη» διάβασε στον ιστότοπο του iSYRIZA «την πρωτοβουλία του Προέδρου Στέφανου Κασσελάκη να ζητήσει τη γνώμη των μελών του κόμματος για θέματα που αφορούν στη δομή, στην ονομασία, στο λογότυπο, καθώς και στην πολιτική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ». Σχολιάζει ότι «πέντε ημέρες πριν το συνέδριο, επιλέγονται και τίθενται, εν είδει ερωτηματολογίου δημοσκόπησης, ζητήματα ταυτοτικά, που αποτελούν συνεδριακές αποφάσεις και καταστατικές θέσεις του κόμματός μας». Προσθέτει ότι «ζητήματα κομβικά, κρίσιμα και σημαντικά δεν τίθενται στη δημόσια σφαίρα από τη στιγμή που δεν έχουν τεθεί ούτε στις θέσεις, ούτε στον δημόσιο, αλλά ούτε και στον εσωκομματικό διάλογο των μελών του κόμματος».

«Θα περίμενα, επομένως, από τον Πρόεδρο, πριν θέσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αυτά τα ταυτοτικά ερωτήματα για το κόμμα μας στα μέλη μας, να μας πει τι ακριβώς προτείνει ο ίδιος, ποια είναι δηλαδή η δική του θέση για τα παραπάνω», αναφέρει.

Η κυρία Γεροβασίλη σημειώνει καταληκτικά: «Το ελάχιστο που υποχρεούμαι να πράξω μετά απ’ όλα αυτά, είναι να ζητήσω άμεσα την έκτακτη σύγκληση των καθοδηγητικών οργάνων του κόμματος, δηλαδή της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, πριν τη σύγκληση του Συνεδρίου. Πριν δηλαδή αυτό εξελιχθεί ντεφάκτο σε συνέδριο διάλυσης του κόμματος που ο Αλέξης Τσίπρας έφερε στη διακυβέρνηση του τόπου και το οποίο παρέδωσε στον διάδοχό του στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Χ. Σπίρτζης: “Δεν θα συμπληρώσω το ερωτηματολόγιο”

Αιχμηρή ήταν η τοποθέτηση του Χ.  Σπίρτζης ο οποίος δήλωσε στην ΕΡΤ ότι ο κ. Κασσελάκης προφανώς δεν είναι ενημερωμένος γιατί πολλά από τα θέματα που θέτει είναι ήδη λυμένα.

«Είναι απαράδεκτο να μην έχει καταθέσει ο Πρόεδρος τις θέσεις του σε αυτά τα ζητήματα στα όργανα του κόμματος. Θεωρώ απαράδεκτο να βγάζει ένα ερωτηματολόγιο. Δεν κάνουμε μετρήσεις. Είμαστε ένα συντεταγμένο κόμμα με πολύ συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ένα κόμμα το οποίο δεν έκανε συνέδριο όταν είχε μια στρατηγική ήττα κατά τη γνώμη μου και παραιτήθηκε ο πρόεδρος, ο Αλέξης Τσίπρας και πήγε σε μια πολιτική διαδικασία για να εκλέξει πρόεδρο. Επομένως, οφείλουμε να δούμε τι δεν έχει πάει καλά» δήλωσε ο κ. Σπίρτζης.

Ερωτηθείς εάν συμφωνεί με την Όλγα Γεροβασίλη που ζητά έκτακη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας για το ερωτηματολόγιο απάντησε καταφατικά.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς πρέπει να κάνει πολύ μεγάλες αλλαγές, αλλά όχι στην κατεύθυνση του ερωτηματολογίου, στην κατεύθυνση να ανακτήσει τη σοβαρότητα που έχει χάσει τους τελευταίους μήνες και να ανακτήσει και την αξιοπιστία του», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ