Παρασκευή 02 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Η απάντηση του Τ. Μπουντούρη στο βίντεο-καταγγελία διακεκριμένων ιστιοπλόων, η αντιδικία με την ΕΙΟ και η τοποθέτηση του Λ. Αυγενάκη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η απάντηση του Τ. Μπουντούρη στο βίντεο-καταγγελία διακεκριμένων ιστιοπλόων, η αντιδικία με την ΕΙΟ και η τοποθέτηση του Λ. Αυγενάκη

Με φόντο τις εκλογές στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία τον Νοέμβριο εκτοξεύονται κατηγορίες πανταχόθεν που θυμίζουν ακροαματική διαδικασία σε δικαστήριο.

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το βίντεο που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα με πρωταγωνιστές διακεκριμένους ιστιοπλόους, Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιους πρωταθλητές, οι οποίοι κατηγορούν την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Ο τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης, απαντά στις τοποθετήσεις των Κακλαμανάκη, Μπεκατώρου, Μάντη-Καγιαλή, Καραχάλιου και Μιτάκη, ενώ για το θέμα τοποθετήθηκε επίσης ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και βουλευτής Νομού Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, αναρτώντας το εν λόγω βίντεο στην προσωπική του σελίδα στο facebook.

Ο κ. Αυγενάκης τοποθετείται στη συνθήκη που έχει διαμορφωθεί, τονίζοντας με νόημα ότι το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου παύει οριστικά τις νοοτροπίες που καταγγέλλουν οι αθλητές.

Δείτε το βίντεο των ιστιοπλόων

Σε δεύτερο χρόνο ο υφυπουργός με νέα ανάρτηση στο facebook παρουσιάζει ένα νέο βίντεο, με δηλώσεις αθλητών, οι οποίοι επικροτούν το επερχόμενο νομοσχέδιο.

Η σκληρή απάντηση του Τάσου Μπουντούρη

Στα κατηγορώ, ωστόσο, των συγκεκριμένων ιστιοπλόων απάντησε με επιστολή του ο Τάσος Μπουντούρης, τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης και Πρόεδρος Παγκοσμίου Συλλόγου Ολυμπιονικών.

Μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Αγαπητοί φίλοι,

Με λύπη μου βλέπω ξανά ελάχιστους αθλητές με φόντο την ταμπέλα του Ι.Ο.Π. να σύρονται σε κατευθυνόμενες δηλώσεις και video. Οι αθλητές γίνονται τώρα και ηθοποιοί πολλαπλών ρόλων, διασκεδαστικών, δακρύβρεχτων, ντεντέκτιβ τύπου Πουαρώ κ.α.

Μόλις στο πρόσφατο παρελθόν –για να τους θυμίσω- είχαν γίνει και πλαστογράφοι, όταν σε ανακοίνωσή τους παρόμοιου περιεχομένου σε δημοσιογραφικά sites, είχαν πλαστογραφήσει τις υπογραφές δύο ολυμπιονικών, του Τάκη Κουλιγκά και του Λεωνίδα Πελεκανάκη οι οποίοι με γραπτή δήλωσή τους άμεσα τις διέψευσαν. Αν αυτό δεν είναι ΔΙΑΦΘΟΡΑ, αλήθεια τι ακριβώς είναι;

(…) Και επειδή γνωρίζω καλά το Μικρολίμανο, αφού το ζω από μωρό, ξέρω πολύ καλά ποιος είναι ο παραγωγός και ποιος ο σκηνοθέτης. Είναι και οι δύο σε μεγάλη απόγνωση, ο ένας για το νομοσχέδιό του κι ο άλλος μπας και εκλεγεί έστω και στην τελευταία θέση του Δ.Σ. της Ε.Ι.Ο. στις επόμενες εκλογές. Αλλά, πού να καταλάβουν παραγωγός και σκηνοθέτης ότι απομακρύνοντας από το άθλημα αθλητές που είναι εξαίρετοι και μπορούν να κάνουν πολλά για τη χώρα, τους καταστρέφουν και ουσιαστικά καταστρέφουν το άθλημά μας, μοιράζοντας ρόλους που δεν τους αρμόζουν.

Σ΄ αυτούς, λοιπόν, εδώ και καιρό είχα προτείνει να πάμε μαζί στον Πρόεδρο της Ε.Ι.Ο. και να συμφωνήσουμε σε κάποια πράγματα, κι αν ο Πρόεδρος δεν τηρούσε τη συμφωνία, θα έβγαινα και εγώ υπέρ τους. Δεν με άκουσαν. Τώρα, λοιπόν, με αναγκάζουν να μιλήσω για έναν- έναν απ’ αυτούς:

Κακλαμανάκης: Άξιος αθλητής σε μια ολυμπιακή κατηγορία που είναι –δεν είναι ιστιοπλοΐα. Είναι αυτός που έμπλεξε την αείμνηστο υπουργό και θεία του και την οδήγησε σε παραίτηση για να πάει στους Ολυμπιακούς αγώνες. Είναι ο αθλητής που έτρεχε με το φθηνότερο σκάφος και έχει εισπράξει τα περισσότερα χρήματα από οποιονδήποτε άλλον αθλητή. Εγώ δεν είχα ούτε καν προπονητή κι αυτός είχε 4 άτομα στην ομάδα του, προπονητή, φυσικοθεραπευτή, διατροφολόγο, ψυχολόγο. Είναι ο άνθρωπος που έχει κάνει αγωγές στην Γεν. Γραμματέα του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Ζυγούρη και στο παλιό πρωταθλητή ιστιοπλοΐας Μπάμπη Σαββάκη, και παλαιότερα στον επίσης πρωταθλητή ιστιοπλοΐας Γιώργο Καραγιώργο. Αλήθεια, ο λαλίστατος κ. Αυγενάκης που ασχολείται με το twitter όλη μέρα, γιατί δεν πήρε θέση για τις αγωγές αυτές που έκανε ο δικός του, αλλά έσπευσε να πάρει θέση για την αγωγή που κατέθεσε η ΕΙΟ εναντίον του Κακλαμανάκη ο οποίος αποκάλεσε την διοίκηση της Ε.Ι.Ο. κλέφτες; Για κακή του τύχη, βέβαια, τον Κακλαμανάκη τον διέψευσαν οι δύο οικονομικοί έλεγχοι του δικού του κ. Αυγενάκη, ένας εκ των οποίων με απ’ ευθείας ανάθεση, όπως φαίνεται στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Διαβάστε επίσης: Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία: Πάει την υπόθεση Κακλαμανάκη στο Μαξίμου – Τι ειπώθηκε στη Βουλή

Μπεκατώρου: Για ποια διαφάνεια και διαφθορά μιλάει, όταν παίρνει στο τέλος του 2019 περισσότερα από 13.000 ευρώ για να πάει στην Νέα Ζηλανδία να πάρει την πρόκριση με την κατηγορία Nacra17, και επειδή την έχασε, άλλαξε έτσι για την πλάκα κατηγορία περνώντας στα 470 και κατασπαταλώντας το δημόσιο χρήμα;

Μάντης-Καγιαλής: Αφού ύμνησαν την Ομοσπονδία, όταν πήραν το μετάλλιο, κι αφού σε δημόσιες δηλώσεις τους στην αίθουσα υποδοχής του αεροδρομίου έλεγαν πως η δουλειά των αθλητών είναι να ασχολούνται μόνο με το άθλημά τους, από φόβο μήπως δεν πάρουν την εσωτερική πρόκριση για το ΤΟΚΥΟ, μια διαδικασία που ακολουθεί η Ομοσπονδία εδώ και 20 χρόνια και από την οποία έχουμε περάσει και εγώ και ο Κακλαμανάκης και η Μπεκατώρου κ.α., πίεσαν Ομοσπονδία και Ε.Ο.Ε. να πάνε προνομιακά στους Ολυμπιακούς αγώνες. Θυμόντουσαν μάλλον πώς έχασαν την πρόκριση από τον Καμπουρίδη και τον Παπαδόπουλο και έτσι δεν πήγαν στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.

Βλέπεις είναι και οι χορηγίες στη μέση. Στην δική μας εποχή τα χρήματα ήταν ελάχιστα. Γι΄ αυτό και σήμερα δουλεύουμε σκληρά για να ζήσουμε. Εκείνοι κυκλοφορούν με Πόρσε, με σκάφος ανοικτής θάλασσας, με μεγάλο φουσκωτό και λέγεται ότι έχουν εταιρεία offshore.

Καραχάλιου: Αθλήτρια, με κάποιες διακρίσεις ως νεάνιδα και ένα 3ο πανευρωπαϊκό, αυτοανακηρύσσεται ως η καλύτερη Ελληνίδα αθλήτρια όλων των εποχών. Απ΄ ό,τι σαν παλιός είμαι σε θέση να γνωρίζω, η καλύτερη Ελληνίδα αθλήτρια όλων των εποχών στην κατηγορία Laser είναι η Μαρία Βλάχου, Παγκόσμια πρωταθλήτρια –χρυσό μετάλλιο, και η αμέσως επόμενη η Ουρανία Φλαμπούρη, Παγκόσμια πρωταθλήτρια –χάλκινο μετάλλιο. Εκτός κι αν το 3ο πανευρωπαϊκό αξίζει περισσότερο από παγκόσμιο! Αλλά και τόση συγκίνηση στο video ! Μήπως επειδή η μητέρα της ,παρουσία πλήθους κόσμου στο Μικρολίμανο, χειροκροτώντας με ειρωνικά με αποκαλούσε νούμερο, γιατί δεν συμμετέχω στην παρεϊτσα του Ι.Ο.Π.; Και επειδή το παίζει και πολύ Ελληνίδα –πατριώτισσα , να μετρήσουμε πόσες φορές φόρεσε το εθνόσημο στους διεθνείς αγώνες.

Μιτάκης: Ο πιο ευνοημένος αθλητής. Εάν εγώ είχα στη διάθεσή μου τα μισά απ’ ό,τι είχε αυτός, θα έτρεχα σε όλες τις κατηγορίες και θα έπαιρνα το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο .Όσο για την πρόκριση που πήρε , να του θυμίσω πως κάποιοι «έφεραν» τον αγώνα στην Αθήνα, κάποιοι πίεζαν να γίνει η τελευταία κούρσα του αγώνα, αφού μέχρι εκείνη την στιγμή η Ελλάδα που εκπροσωπούσε έμενε εκτός πρόκρισης, και κάποιοι άλλοι πίεσαν τον Ισπανό αθλητή να κάνει ένσταση για να πάρει έτσι η Ελλάδα την πρόκριση.

(…) Ολοκληρώνοντας, σημειώνω ότι στην απολογιστική Γεν. Συνέλευση της Ομοσπονδίας τον Ιούλιο του 2020 αναφέρθηκαν, μετά από ερώτηση, αναλυτικά τα χρήματα που πήρε ο καθένας τη διετία 2018 -2019 και είναι:

Μάντης – Καγιαλής €111.983,78

Μιτάκης €78.507,12

Καραχάλιου €37.954

Μπεκατώρου €13.581

Αυτά καταρχήν προς ενημέρωσή σας».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ