Δευτέρα 08 Αυγούστου 2022

Η CORAL χορηγός της δυναμικής επιστροφής του διδύμου Στεφανή στο Ράλλυ Ακρόπολις

Η Coral ΑΕ – Shell Licensee θα υποστηρίξει την προσπάθεια του Μάνου και Κώστα Στεφανή, που επιστρέφουν στον θεσμό ύστερα από απουσία 15 χρόνων 

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η CORAL χορηγός της δυναμικής επιστροφής του διδύμου Στεφανή στο Ράλλυ Ακρόπολις Coral ΑΕ – Shell Licensee

Η Coral ΑΕ – Shell Licensee και η Hyundai Hellas θα είναι οι επίσημοι χορηγοί της ομάδας του Μάνου και Κώστα Στεφανή στο φετινό Ράλλυ Ακρόπολις. Στις 8-11 Σεπτεμβρίου, η χώρα μας θα φιλοξενήσει για μία ακόμα χρονιά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ (WRC) και οι Μάνος και Κώστας Στεφανής θα διαγωνιστούν στην κατηγορία  Rally 2 με ένα Hyundai i20 N Rally2 τελευταίας γενιάς. Στο πλαίσιο της χορηγίας, η Coral ΑΕ – Shell Licensee θα χαρίσει μοναδικά δώρα στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού. 

Το όνομα του Κώστα Στεφανή είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στη χώρα μας, μέσω της αγωνιστικής του δράσης και της δημοφιλούς τηλεοπτικής εκπομπής ‘TractioN’. Φέτος, ο Κώστας Στεφανής θα βρεθεί για 29η φορά στην αφετηρία του εθνικού μας ράλλυ, ενώ το έτερο μέλος της ομάδας και γιός του, Μάνος Στεφανής, θα συμμετάσχει για τρίτη φορά ως οδηγός – 15 χρόνια μετά από την τελευταία του συμμετοχή. Η Coral ΑΕ – Shell Licensee μαζί με την Hyundai Hellas θα υποστηρίξουν θερμά το δίδυμο στην πορεία τους προς την κορυφή.   

Η Coral ΑΕ – Shell Licensee βρίσκεται σταθερά στο προσκήνιο των κορυφαίων γεγονότων του μηχανοκίνητου αθλητισμού και στο πλαίσιο της φετινής χορηγίας, θα δώσει την ευκαιρία στους φίλους της ταχύτητας και της δράσης να διεκδικήσουν μοναδικά δώρα και σε έναν τυχερό μία ανεπανάληπτη εμπειρία. 

Coral ΑΕ

Coral ΑΕ – Shell Licensee

Σχετικά με την Coral – Shell

Τον Ιούνιο του 2010, η Motor Oil, απέκτησε όλες στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της Shell στην Ελλάδα. Μετά την εξαγορά, η Shell Hellas Α.Ε., που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1926, μετονομάστηκε σε Coral Α.Ε.

Διαθέτοντας περισσότερα από 794 πρατήρια που δραστηριοποιούνται με το εμπορικό σήμα Shell η εταιρεία κατέχει την πρώτη θέση στην ελληνική αγορά. Ο αριθμός των απασχολουμένων της εταιρείας ανέρχεται σήμερα σε 300 άτομα. 

Κύριες δραστηριότητες της εταιρείας είναι η διανομή και εμπορία μιας ευρείας γκάμας πετρελαιοειδών προϊόντων, όπως βενζίνη, πετρέλαιο και λιπαντικά, μέσω του δικτύου των πρατηρίων της. Παράλληλα οι δραστηριότητές της καλύπτουν και τον εμπορικό τομέα, τα χημικά καθώς και τη ναυτιλία.   

H Coral συμμετέχει κατά 100% στις εταιρείες ΕΡΜΗΣ Α.Ε.Μ.Ε.Ε. και ΜΥΡΤΕΑ Α.Ε. οι οποίες εκμεταλλεύονται πρατήρια, στην CORAL PRODUCTS AND TRADING η οποία δραστηριοποιείται στην εμπορία πετρελαιοειδών και στην CORAL INNOVATIONS A.E. με αντικείμενο το εμπόριο και την παροχή υπηρεσιών. 

Η Coral δραστηριοποιείται από το 2017 στην αγορά λιανικής εμπορίας της Κύπρου μέσω της θυγατρικής της Coral Energy Products Cyprus Limited η οποία λειτουργεί 36 πρατήρια εκ των οποίων τα 20 ιδιολειτουργούμενα, και με στρατηγικό στόχο για απόκτηση και λειτουργία 50 πρατηρίων μέσα στα επόμενα χρόνια. Παρομοίως, η Coral δραστηριοποιείται από το 2018 στην αγορά της Σερβίας μέσω της θυγατρικής της Coral SRB d.o.o Beograd η οποία λειτουργεί 9 πρατήρια με το σήμα Shell. Επίσης τον Ιανουάριο του 2021 η Coral ξεκίνησε την δραστηριότητά της στην Κροατική αγορά, με την ολοκλήρωση της εξαγοράς της εταιρείας αι διαθέτοντας πλέον 27 πρατήρια. Παράλληλα, τον Απρίλιο του 2021 η Coral Fuels DOOEL Skopje, θυγατρική της Coral A.E, ξεκίνησε τη λειτουργία των δύο πρώτων πρατηρίων καυσίμων στη Βόρεια Μακεδονία με το εμπορικό σήμα Shell.

Επιπροσθέτως η Εταιρεία έχει ένα από τα πιο δυναμικά προγράμματα loyalty της αγοράς, με 1 εκατομμύριο συνδρομητές και 20 χρόνια λειτουργίας. Το allSmart.gr έχει εδραιωθεί ως ένα loyalty marketplace, προσφέροντας περισσότερα από 30.000 διαφορετικά προϊόντα από εκατοντάδες κατηγορίες, καλύπτοντας έτσι μία ευρεία γκάμα αναγκών, προσφέροντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα δωρεάν παραλαβής από 530+ πρατήρια Shell.

Μέσα σε ένα περιβάλλον διαρκών αλλαγών στον ενεργειακό τομέα, η Εταιρεία εξελίσσεται σχεδιάζοντας και υλοποιώντας σταδιακά το πρατήριο του μέλλοντος, παρέχοντας πολλαπλές υπηρεσίες και προϊόντα στον καταναλωτή.

Το 2021 συνεχίστηκε η τοποθέτηση ηλεκτροφορτιστών σε πρατήρια πόλεως, εκτός από αυτά των αυτοκινητοδρόμων που έχουν ήδη εξοπλιστεί από το 2020, δίνοντας την δυνατότητα στους πελάτες να εφοδιάζουν τα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα σε 60 συνολικά πρατήρια μας σε όλη την χώρα. Το 2021 προστέθηκαν στο δίκτυο των πρατηρίων 9 εγκαταστάσεις υγραερίου ανεβάζοντας το δίκτυο των πρατήριων που διαθέτουν Autogas σε 90 συνολικά.

Η στρατηγική της Εταιρείας είναι να αναβαθμίζει διαρκώς τις υπηρεσίες της προκειμένου να ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς και των πελατών και να διαφοροποιείται από τον ανταγωνισμό σε όλα τα επίπεδα.

Επισκεφτείτε :

www.coralenergy.gr

Facebook: @ShellStationsGRCY www.facebook.com/ShellStationsGRCY 

Instagram: @ShellStations.gr www.instagram.com/shellstations.gr/ 

Coral ΑΕ

Coral ΑΕ – Shell Licensee

Σχετικά με την Ομάδα Μάνου & Κώστα Στεφανή

Μετά από 15 χρόνια, οι Μάνος και Κώστας Στεφανής επιστρέφουν στο Ράλι Ακρόπολις, ως το μοναδικό πλήρωμα γιου-πατέρα που εντάσσεται στο WRC 2 τα τελευταία χρόνια. 

Οδηγός με αγωνιστική εκπαίδευση και σημαντικές παραστάσεις από νεαρή ηλικία, ο Μάνος Στεφανής επανέρχεται στην αγωνιστική δράση και φιλοδοξεί να προσφέρει πολύ θέαμα στους φίλους του σπορ.

Για τον Κώστα Στεφανή δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Οι 31 συμμετοχές σε αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι, οι 28 εκκινήσεις σε Ράλι Ακρόπολις, εκ των οποίων τερμάτισε 9 φορές στην πρώτη θέση μεταξύ των Ελλήνων, οι ταχύτεροι χρόνοι σε επιμέρους ειδικές διαδρομές και η νίκη το 1995, πιστοποιούν την τεράστια δυναμική του.

Μάνος Στεφανής

Ο Μάνος ξεκίνησε την αγωνιστική του καριέρα από τα καρτ, σε ηλικία 11 ετών. Το 2000 συμμετείχε στον θεσμό karting Rotax Max Challenge, όπου έχασε τον τίτλο στον τελευταίο γύρο, έπειτα από σύγκρουση. Την ίδια χρονιά έκανε ντεμπούτο και στους αγώνες αυτοκινήτων, όπου συμμετείχε εντατικά έως το 2008. Το 2004 κέρδισε τον νεοσύστατο θεσμό Peugeot 206 Junior Cup που είχε σαν σκοπό την ανάδειξη νέων ταλέντων. Από τότε και λόγω της οικονομικής κρίσης, οι εμφανίσεις του μειώθηκαν δραστικά. 

Από το 1999, είναι μεταξύ των συντελεστών της μακροβιότερης εκπομπής αυτοκινήτου στην ελληνική τηλεόραση (TractioN).

Ως αρχισυντάκτης της εκπομπής από το 2016, συντάκτης του περιοδικού “TractioN Magazine” από το 2010 και επικεφαλής της ιστοσελίδας www.traction.gr, έχει οδηγήσει πολλά supercars και αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Φέτος θα συμμετάσχει για 3η φορά στο Ράλι Ακρόπολις.

Κώστας Στεφανής

O Κώστας ξεκίνησε την αγωνιστική του καριέρα ως συνοδηγός το 1970 και έκανε ντεμπούτο στο Ράλι Ακρόπολις το 1975. Η φετινή θα αποτελέσει την 29η συμμετοχή του στον ελληνικό αγώνα, όπου αναδείχθηκε νικητής σε επίπεδο Γενικής Κατάταξης το 1995, με οδηγό σε μια Lancia Delta HF Integrale τον Άρη Βωβό.

Έχει κατακτήσει 17 Πρωταθλήματα Ελλάδος και έχει τερματίσει 9 φορές στην πρώτη ελληνική θέση του Ράλι Ακρόπολις, όπου έχει σημειώσει ταχύτερους χρόνους γενικής με οδηγό τον “Ιαβέρη” κατά τη δεκαετία του ’70.

Ξεχωριστές επιτυχίες του υπήρξαν οι συμμετοχές και οι 6 συνεχόμενοι τίτλοι (1987-1992) με τον επίσης θρυλικό Έλληνα οδηγό, “Τζίγγερ”, στο πλευρό του οποίου αγωνίστηκε στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Ράλι το 1991, με Lancia Delta HF Integrale.

Συνολικά, ο Κώστας έχει συμμετάσχει σε 32 αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι, μεταξύ των οποίων πέραν του Ράλλυ Ακρόπολις, συγκαταλέγονται τα Ράλι Μόντε Κάρλο, Πορτογαλία και RAC (Ουαλίας).

Από το 1999, είναι ο κεντρικός παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής “TractioN” και από το 2010 είναι Διευθυντής Έκδοσης του περιοδικού “TractioN Magazine”. Κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής του πορείας, έχει οδηγήσει οχήματα παντός τύπου.

Από αυτά, ξεχωρίζει την Jordan F1 του Damon Hill στην πίστα Α1 Ring της Αυστρίας, καθώς και τα αυτοκίνητα ράλλυ Ford Escort RS Cosworth (αυτοκίνητο-νικητής του Ράλι Ακρόπολις 1993 με τους Biasion-Siviero), Subaru Impreza 555 (αυτοκίνητο-νικητής του Ράλι Ακρόπολις 1994 με τους Sainz-Moya), Subaru Impreza WRC (των Kankkunen-Repo στο Ράλλυ RAC 1999),  Skoda Fabia WRC (των Schwarz- Hiemer στο Ράλι Ακρόπολις 2005), Peugeot 206 WRC (με το οποίο κατέκτησαν δύο τίτλους και νίκες οι Gronholm-Rautiainen) και Citroen C4 WRC (αυτοκίνητο-νικητής του Ράλι Ακρόπολις 2008 με τους Loeb-Elena).

Ακόμη, ο Κώστας στο παρελθόν είχε λάβει πρόσκληση από την Michele Mouton, ώστε να συμμετάσχει ως συνοδηγός στο “Race of Champions” που διοργανώνονταν αρχικά στα Κανάρια Νησιά.

Στο πλαίσιο αυτού του αγώνα, βρέθηκε στο πλευρό κορυφαίων οδηγών όπως οι  Stig Blomqvist, Tommi Makinen, Bjӧrn Waldegard, Colin McRae, Juha Kankkunen, Markku Alen, Carlos Sainz και γεύτηκε τη χαρά της νίκης το 2001, με οδηγό τον Harri Rovanpera.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ