Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Η δικαστής θρύλος Ruth Bader Ginsburg επέστρεψε σήμερα για τελευταία φορά στο Ανώτατο Δικαστήριο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η δικαστής θρύλος Ruth Bader Ginsburg επέστρεψε σήμερα για τελευταία φορά στο Ανώτατο Δικαστήριο

Πάνω από 100 υπάλληλοι της μοναδικής αυτής γυναίκας που νικήθηκε από τον καρκίνο και έγραψε ιστορία με την δράση της, την περίμεναν παρατεταγμένοι στα σκαλιά του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ.

Οι άνθρωποι αυτοί απέτισαν με τον τρόπο τους,  φόρο τιμής στην σπουδαία αυτή δικαστίνα,  την ώρα που το φέρετρο με την σορό της κατευθυνόταν στο εσωτερικό του Ανωτάτου Δικαστηρίου όπου έζησε για σχεδόν 30 χρόνια.

Όλοι όσοι δούλεψαν μαζί της δεν έμαθαν μόνο νομικά. Πήραν και μαθήματα ζωής. Ότι μια γυναίκα μπορεί να κατακτήσει τα πάντα αλλά όχι ταυτόχρονα.

Ήταν πρότυπο όχι μόνο ως νομικός αλλά και στην ζωή. «Μας έμαθε ένα δυο πράγματα για να ζούμε μια καλύτερη ζωή», λέει μια από τους υπαλλήλους που ήταν σήμερα εκεί. Όπως λέει η γυναίκα αυτή της έδωσε κουράγιο και την δυνατότητα να κάνει για λίγο πίσω από τα επαγγελματικά της και την καριέρα της και να είναι περισσότερο παρούσα για τα τρία της παιδιά.

«Στην δουλειά και στον γάμο πρέπει να είσαι και λίγο βαρήκοος», έλεγε συχνά η Ginsburg.

Μια άλλη υπάλληλος περιέγραψε πως αυτή η γυναίκα,  με τις απίστευτες δυνάμεις,  την πρώτη φορά που διαγνώστηκε με καρκίνο,  της τηλεφώνησε και της είπε ότι θα πάει κανονικά στην δουλειά, και εμφανίστηκε με ένα αστείο πακέτο στο οποίο είχε μέσα την κινητή της μονάδα για να κάνει χημειοθεραπεία.

Πηγή : ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ