Παρασκευή 01 Δεκεμβρίου 2023

Η δραματική ιστορία ενός αυτόχειρα που φέρεται να έδωσε τέλος στη ζωή του μετά από μία καταδίκη- Τι είπε για τη στάση των δικαστών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η δραματική ιστορία ενός αυτόχειρα που φέρεται να έδωσε τέλος στη ζωή του μετά από μία καταδίκη- Τι είπε για τη στάση των δικαστών

Η ιστορία ανατρέχει τον Μάρτιο του 2010, όταν δύο γείτονες ήρθαν σε αντιδικία με τον πρώτο να καταγγέλλει το δεύτερο πως ευθύνεται για το θάνατο του σκύλου του και μετά από επισκέψεις που έκανε στο σπίτι του, κατηγορώντας τον, η υπόθεση έφτασε σε δικαστήριο της Δράμας.

Ο ιδιοκτήτης του σκύλου και κατηγορούμενος για φθορά ξένης περιουσίας παραστάθηκε στο δικαστήριο μαζί με τους μάρτυρές του και κατέθεσε σχετικά. Ωστόσο, μετά την απολογία του και τις καταθέσεις των μαρτύρων, όπως αναφέρει το zougla.gr η εισαγγελέας της έδρας εξαπέλυσε μια πρωτοφανή επίθεση εναντίον του χαρακτηρίζοντας τόσο την απολογία όσο και τις καταθέσεις των μαρτύρων γελοίες.

Όταν μάλιστα ένας από τους μάρτυρες προσπάθησε να παρέμβει προκειμένου να συμπληρώσει κάτι, άκουσε την πρόεδρο της έδρας να λέει ότι, αν συνεχίσετε να μιλάτε, θα πάτε και εσείς μέσα. Η συμπεριφορά τόσο της εισαγγελέα όσο και της προέδρου προκάλεσε την έκρηξη του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου, ο οποίος έκανε λόγο για ασυνήθιστα παράδοξες καταστάσεις.

Μετά το πέρας της διαδικασίας, κατά την οποία ο ιδιοκτήτης του σκύλου καταδικάστηκε, ήταν σε άθλια ψυχολογική κατάσταση όπως αναφέρουν τόσο ο συνήγορος του όσο και συγγενείς του εξαιτίας κυρίως της συμπεριφοράς των δικαστικών αρχών απέναντι του.

Αυτοκτόνησε και «επέστρεψε» τον χαρακτηρισμό της γελοιότητας στην εισαγγελέα

Και στο σημείο αυτό, αφού άφησε την οικογένειά του στη Δράμα, πήρε μία καραμπίνα και αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του, αφήνοντας και σημείωμα που κατά πάσα πιθανότητα απευθυνόταν σε οικείο του πρόσωπο. «Τον χαρακτηρισμό περί γελοιότητας τον επιστρέφω στην εισαγγελέα. Πρέπει να μάθεις πως υπάρχουν άνθρωποι με υπόληψη και τιμή. Οι αλήτες που μου φώλιασαν το σκυλί δικαιώθηκαν» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Προτιμώ να φύγω εγώ από το να πάρω μαζί μου και άλλους» προσέθετε.

Σύμφωνα με το δικηγόρο της οικογένειας που μίλησε στο zougla.gr, Νίκο Διαλυνα, «ο άνδρας δέχθηκε μία αήθη λεκτική επίθεση από την εισαγγελέα της έδρας. Μετά την καταδίκη, σύμφωνα με αυτά που είπαν οι μάρτυρες, του είπαν να μην πει τίποτα άλλο γιατί θα οδηγεί στη φυλακή με αποτέλεσμα να προκληθεί μία φυσιολογική αντίδραση και του τότε δικηγόρου του αλλά και του ιδίου. Μετά από αυτό το γεγονός, σύμφωνα με μαρτυρίες, ο άνδρας πήγε στο γραφείο του δικηγόρου του, ήταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, καταρρακωμένος και προσβεβλημένος, διότι η συμπεριφορά αυτή τον είχε ουσιαστικά ξεφτιλίσει. Ήταν περήφανος άνθρωπος. Αφού προσπάθησε ο συνήγορός του να τον ηρεμήσει, αφήνει τους συγγενείς στη Δράμα, επιστρέφει στο χωριό και αυτοκτονεί. Επέλεξε να δώσει τέλος στη ζωή του για να μην κάνει κακό σε κάποιον άλλον».

Η αντίδραση του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας

Με αφορμή την υπόθεση ο Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας αποφάσισε αποχή από όλες τις δίκες και τις διαδικαστικές πράξεις, καταγγέλλοντας εν γένει τη συμπεριφορά δικαστών και εισαγγελέων. «Έχουν επανειλημμένως παρατηρηθεί και καταγγελθεί από πολλά μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας απρεπή, προσβλητικά και απαράδεκτα φαινόμενα συμπεριφοράς από υπηρετούντες Δικαστές και Εισαγγελείς στο Πρωτοδικείο και στο Ειρηνοδικείο Δράμας, απέναντι τόσο σε παριστάμενους σε δίκες συνηγόρους, όσο και απέναντι στους συμμετέχοντες διαδίκους (μάρτυρες, κατηγορούμενους κ.λπ.)» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος.

«Τα φαινόμενα αυτά συνίστανται σε προσωπικές επιθέσεις, αήθεις χαρακτηρισμούς, προσβολές της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειας των συναδέλφων Δικηγόρων κατά την άσκηση του λειτουργήματος τους, σε απαξιωτικές συμπεριφορές από έδρας, σε κρίσεις και σχολιασμούς που δεν συνάδουν με τη θέση του Δικαστή και του Εισαγγελέα και προσβάλλουν κατάφωρα τον θεσμικό ρόλο που υπηρετούν οι συνάδελφοι Δικηγόροι στα Δικαστήρια της Δράμας» προστίθεται.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ