Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Η Εισαγγελία της Ισπανίας ερευνά παράνομες προμήθειες για μάσκες που αγοράστηκαν στην πανδημία

Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία φέρεται να εμπλέκονται 20 άτομα. Η έρευνα βρίσκεται σε αρχική διαδικασία

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η Εισαγγελία της Ισπανίας ερευνά παράνομες προμήθειες για μάσκες που αγοράστηκαν στην πανδημία EUROKINISSI

Η Εισαγγελία της Ισπανίας πραγματοποιεί έρευνα για φερόμενο σκάνδαλο για παράνομες μάσκες στην πανδημία και συγκεκριμένα στην πρώτη περίοδο.

Συγκεκριμένα, η Εισαγγελία Καταπολέμησης της Διαφθοράς και της Πολιτικής Φρουράς έφερε στο φως την πρώτη υπόθεση φερόμενης διαφθοράς στην αγορά και απόκτηση μασκών “με συμβόλαια που υπέγραψε η ισπανική κυβέρνηση”.

Εισαγγελία Ισπανίας για παράνομες μάσκες: Στο “κάδρο” των ερευνών βρίσκονται 53 εκατ. ευρώ

Στο “κάδρο” των ερευνών βρίσκονται 53 εκατ. ευρώ, τα οποία είχαν εκταμιευθεί από το υπουργείο Μεταφορών, το υπουργείο Εσωτερικών και τις αυτόνομες κοινότητες των Καναρίων Νήσων και των Βαλεαρίδων Νήσων, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης για την απόκτηση μασκών από ανεξάρτητη εταιρεία.

Εισαγγελία Ισπανίας για παράνομες μάσκες

EUROKINISSI

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην εν λόγω εταιρεία φέρεται να εμπλέκεται, ο Κόλντο Γκαρθία, πρόσωπο εμπιστοσύνης (προσωπικός βοηθός) του πρώην υπουργού Μεταφορών.

Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία φέρεται να εμπλέκονται 20 άτομα, ο μεν Κόλντο συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η “υπόθεση Κόλντο” όπως αποκαλείται, είναι μία από τις αρκετές που ερευνά η Εισαγγελία και εκκρεμούν δίκες για υπερβολικές προμήθειες που έλαβαν αρκετοί μεσάζοντες την περίοδο της πανδημίας προκειμένου να εξασφαλιστούν οι μάσκες που ήταν απαραίτητες για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και για τον πληθυσμό γενικότερα.

Η έρευνα βρίσκεται σε αρχική διαδικασία και παραπάνω στοιχεία θα έρθουν στο φως αργότερα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ