Δευτέρα 03 Οκτωβρίου 2022

Η ΕΛΑΣ διαψεύδει ότι καταργείται η Πανεπιστημιακή Αστυνομία

"Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα δημοσίευμα που αναφέρεται σε «προσωρινό φρένο» των περιπολιών των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.)" αναφέρεται σε ανακοίνωση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η ΕΛΑΣ διαψεύδει ότι καταργείται η Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία είναι ένα από τα μεγάλα “στοιχήματα” της κυβέρνησης. Την ίδια ώρα σφοδρές είναι οι αντιδράσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης προεξάρχουσας της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ και μέρος της ακαδημαϊκής κοινότητας αντιτίθεται στο να υπάρχουν αστυνομικοί στα πανεπιστήμια.

Το μεσημέρι της Παρασκευής υπήρξαν δημοσιεύματα στο διαδίκτυο τα οποία ανέφεραν ότι “μπαίνει φρένο” στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία κάτι που διαψεύδει η ΕΛΑΣ με ανακοίνωση της.

Πανεπιστημιακή Αστυνομία

EUROKINISSI

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι οι Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) εκτελούν κανονικά τα καθήκοντά τους και στα τέσσερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΟΠΑ, ΑΠΘ) που έχουν οριστεί.

Υπενθυμίζεται ότι η παρουσία των δυνάμεων αυτών στους χώρους των πανεπιστημίων πραγματοποιείται πάντα σε συνεννόηση με τις αντίστοιχες πρυτανικές αρχές, στο πλαίσιο της εφαρμογής των σχεδίων ασφαλείας που έχουν τα ίδια τα Πανεπιστήμια.

Συνεπώς, σημερινό δημοσίευμα ιστοσελίδας που αναφέρεται σε «προσωρινό φρένο» των περιπολιών των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ