Κυριακή 11 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Η Ελένη Τουλουπάκη, οι «σκοπιμότητες» του Αγγελή και ΜΜΕ που υπηρετούν «οικονομικά συμφέροντα»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η Ελένη Τουλουπάκη, οι «σκοπιμότητες» του Αγγελή και ΜΜΕ που υπηρετούν «οικονομικά συμφέροντα»

Ένα πλέγμα νομικών παραθέσεων, αποδεικτικών στοιχείων μεσω της κρίσης για τους χειρισμούς της πειθαρχικών και ποινικών ερευνών, πικρία για όσα , όπως λέει, υπέστη, μέχρι και ξεκάθαρη μορφή στα ΜΜΕ για εξυπηρέτηση πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων, περιλαμβάνουν  οι εξηγήσεις της εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς  Ελένης Τουλουπάκη προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Είναι χαρακτηριστική η αποστροφή της  με ευθείες βολές προς τα ΜΜΕ στα οποία (συλλήβδην) αποδίδει εξυπηρέτηση πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων: «…Η περιπέτειά μας διδάσκει ότι,  όποτε τυχόν στο μέλλον μια ποινική έρευνα θα σκοντάφτει σε κάποιο πολικό πρόσωπο, ο δικαστικός λειτουργός με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα καθίσταται – ανάλογα με την εκάστοτε συγκυρία – έρμαιο ατέρμονων ποινικών κα πειθαρχικών διαδικασιών σε βάρος του έχοντας παράλληλα να αντιμετωπίσει τον Τύπο και τα ΜΜΕ και τα πολιτικά ή οικονομικά συμφέροντα που έκαστο εξ αυτών υπηρετεί».

 

Οι επισημάνσεις

Συγκεκριμένα η κα Τουλουπάκη με εμφανή πικρία για τη διεξαγωγή έρευνας σε βάρος της , αποδίδει σκοπιμότητες στον  αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι.Αγγελή: «Καλούμαι για πολλοστή φορά να παράσχω εξηγήσεις για τα πεπραγμένα της Εισαγγελίας Διαφθοράς στην υπόθεση Νοvartis. οι πράξεις , που μου αποδίδονται , αλλά και ο εν γένει εκ μέρους μου χειρισμός της υπόθεσης έχουν μέχρι σήμερα κριθεί και μάλιστα σε όλα τα δυνατά επίπεδα ελέγχου ( ποινικό , πειθαρχικό , δεοντολογικό ) κατά τρόπο που δικαιώνει εμένα και όχι αυτούς που έχουν στραφεί κατά καιρούς εναντίον μου .

Συγκεκριμένα:

 Έχουν ήδη απορριφθεί με αμετάκλητα βουλεύματα του Συμβουλίου Εφετών δύο αιτήσεις εξαιρέσεως τόσο της κ Ράϊκου όσο και του κ . Λοβέρδου .

Τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου Επίκουρο Εισαγγελείς έχουμε απαλλαγεί στο πλαίσιο πειθαρχικών προκαταρκτικών εξετάσεων για τη συγκεκριμένη υπόθεση , που διενεργήθηκαν από την Αντιπρόεδρο του ΑΠ. K. Χρυσούλα Παρασκευά την Αντπρόεδρο του Αρείου Παγου Μαρία Γαλάνη – Λεοναρδοπούλου και από τον Αντεισαγγελέα του Α.Π. κ. Πεπόνη. βλεπ σχτ3 εως 10)

Οι μηνύσεις , επί των οποίων παρέχω σήμερα εξηγήσεις. αρχειοθετήθηκαν αρχικά από τον Αντ/λέα του Αρείου Πάγου Ι. Αγγελή για να ανασυρθούν από το ίδιον κατά τρόπο αντιδικονομικό και σε χρόνο , που δημουργεί εύλογες υπόνοιες ως προς τις επιδιωκόμενες σκοπιμότητες.

Η Προϊσταμένη του κ Αγγελή Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Δημητρίου έχει απερίφραστα αποδοκιμάσει τους δικονομικούς χειρισμούς του υφισταμένου της ως προς την ανάσυρση των καταγγελιών , αλλά και γενικότερα την άσκηση των εποπτικών καθηκόντων του στην Εισαγγελία Διαφθοράς .

«Διαπόμπευση»

Τόσο εγω όσο  και οι συνεργάτες μου έχουμε υποστεί τη μεγαλύτερn δυνατή διαπόμπευση . Αναρωτιέμαι αν υπάρχει περισσότερο απαξιωτική κατηγορία για δικαστικούς λειτουργούς από εκείνη που μας αποδίδεται.

 Εμφανιζόμαστε να βάζουμε μάρτυρες , να υποβάλουμε σε αυτούς το περιεχόμενο των καταθέσεων τους, να κατασκευάζουμε αποδείξεις και να εκθέτουμε σε δίωξη όχι τον οποιοδήποτε «ανώνυμο» πολίτη, αλλά και μέχρι τον πρώην Πρωθυπουργό της χώρας και όλα αυτά υπό την ατεκμηρίωτη αυθαiρετη και κακόβουλη εικασία oτι είμαστε ενεργούμενα εξωθεσμικών κέντρων εξουσίας.

 Ομως αυτό το εξωπραγματικό κα κινηματογραφικό σενάριο μετατρέπεται σε σουρεαλιστική φαρσοκωμωδία , αν ληφθεί  υπόψη ότι «στήσαμε» μια υπόθεση, την οποία σχεδόν στο σύνολό της αρχειοθετήσαμε όχι βέβαια γιατί πτοηθήκαμε από τις υποβληθείσες μηνύσεις , αλλά γιατί  είμαστε απολύτως αντικειμενικοί και αμερόληπτοι.

Ατυχώς ο χειρισμός της υπόθεσης Νovartis μας ενέπλεξε στη δίνη οικονομικών , πολιτικών αλλά και (λυπάμαι που το λέω) ενδοδικαστικών ερίδων .

 Η περιπέτειά μας διδάσκει ότι,  όποτε τυχόν στο μέλλον μια ποινική έρευνα θα σκοντάφτει σε κάποιο πολικό πρόσωπο, ο δικαστικός λειτουργός με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα καθίσταται – ανάλογα με την εκάστοτε συγκυρία – έρμαιο ατέρμονων ποινικών κα πειθαρχικών διαδικασιών σε βάρος του έχοντας παράλληλα να αντιμετωπίσει τον Τύπο και τα ΜΜΕ και τα πολιτικά ή οικονομικά συμφέροντα που έκαστο εξ αυτών υπηρετεί .

Πιστεύω ακράδαντα ότι ενώ κατηγορούμαστε ότι ενεργήσαμε με πολιτικά κίνητρα , πράγμα παντελώς αναπόδεικτο , συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή είμαστε θύματα μίας συντονισμένης προσπάθειας υπηρεσιακής και ηθικής μας εξόντωσης με προφανή πολιτικά και οικονομικά κίνητρα». 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ