Σάββατο 01 Απριλίου 2023

Η Ελλάδα άσκησε βέτο σε δήλωση στήριξης του ΝΑΤΟ προς την Τουρκία

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η Ελλάδα άσκησε βέτο σε δήλωση στήριξης του ΝΑΤΟ προς την Τουρκία

Βέτο σε δήλωση στήριξης του ΝΑΤΟ προς την Τουρκία άσκησε απόψε το βράδυ η Ελλάδα! Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου (NAC) σε επίπεδο Αναπληρωτών Μονίμων Αντιπροσώπων συμφωνήθηκε ένα κοινό ανακοινωθέν στο οποίο δεν είχε συμπεριληφθεί η ελληνική πρόταση για αναφορά στον σεβασμό της Δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας για το Μεταναστευτικό Προσφυγικό, η οποία είχε υπογραφεί τον Μάρτιο του 2016.

Το ελληνικό αίτημα είχε συναντήσει σφοδρές αντιστάσεις από σειρά χωρών, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γαλλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε η ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος, όταν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας πληροφορήθηκε τη συγκεκριμένη εξέλιξη έδωσε εντολή προς τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της χώρας μας στη Συμμαχία να ασκηθεί βέτο στην έκδοση της δήλωσης στήριξης.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία είχε ζητήσει την ενεργοποίηση της διαδικασίας πολιτικών διαβουλεύσεων που προβλέπει το Άρθρο 4 της Συνθήκης της Ουάσιγκτον. Παράλληλα, ζήτησε την παροχή βοήθειας σε θέματα αεράμυνας, πληροφοριών κ.ά, αλλά σε αυτά τα ζητήματα δεν φαινόταν να υπάρχει συγκατάθεση των Συμμάχων – τουλάχιστον σε αυτή τη φάση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ