Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Η Ελληνική απάντηση στην επιστροφή του Πάσσαρη παραμένει… χαμένη στη μετάφραση

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η Ελληνική απάντηση στην επιστροφή του Πάσσαρη παραμένει… χαμένη στη μετάφραση

Στη μετάφραση έχει κολλήσει ένα ακόμα έγγραφο που – πιθανόν- θα οδηγήσει στην επιστροφή του Κώστα Πάσσαρη στην Ελλάδα, προκειμένου να εκτίσει εδώ τις ποινές που του επιβάλλονται από τα ελληνικά δικαστήρια για ανθρωποκτονίες τις οποίες έχει ομολογήσει και έχει καταδικαστεί.

Τον περασμένο Νοέμβριο είχε αποκαλυφθεί πως οι Ρουμανικές Αρχές είχαν στείλει έγγραφο 17 σελίδων με το οποίο ζητούσαν την άδεια των Ελληνικών αρχών να στείλουν πίσω στη Ελλάδα τον Κώστα Πάσσαρη ώστε να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στη χώρα μας και να δικαστεί για όσα κατηγορείται στην Ελλάδα. Το συγκεκριμένο έγγραφο με το αίτημα των ρουμανικών αρχών έχει ήδη φτάσει στην ελληνική δικαιοσύνη η οποία έπρεπε να απαντήσει ώστε να ληφθεί η οριστική απόφαση εκ μέρους των Ρουμάνων για την επιστροφή του.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο Ant1, η διαδικασία έχει «κολλήσει» στη μετάφραση καθώς η απάντηση της εισαγγελίας στο αίτημα εδώ και ένα μήνα δεν έχει μεταφραστεί με αποτέλεσμα να μην έχει σταλεί πίσω στις φυλακές Ρουμανίας.

Οι οικογένειες των θυμάτων είχαν κάνει έκκληση ο Κώστας Πάσσαρης να επιστρέψει στη χώρα μας και να δικαστεί για όλες τις δολοφονίες που έχει κάνει. Τι σημαίνει όμως η αργοπορία; Πώς όσο συνεχίζει να παραμένει ο Κώστας Πάσσαρης στις ρουμανικές φυλακές, η ποινή του θα ολοκληρώνεται (τελειώνει η έκτισή της τον Σεπτέμβριο του 2020). Κανείς δεν γνωρίζει αν μετά θα αφεθεί ελεύθερος.

Δεύτερη φορά

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που κολλάει στη μετάφραση η υπόθεση Πάσσαρη. Το 2017 η δίκη του είχε αναβληθεί επειδή δεν είχαν μεταφραστεί… τα απαραίτητα έγγραφα που έπρεπε να σταλούν στο ρουμανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, ώστε να εκδοθεί (ει δυνατόν τότε) στην Ελλάδα.

Κι όλα αυτά όταν τόσο ο ίδιος ο Πάσσαρης, όσο και ο συνήγορος του , Ανδρέας Ταγαράκης, έχουν κατ΄επανάληψη πει ότι επιθυμεί «διακαώς» να έρθει στην Ελλάδα να δικαστεί και λογοδοτήσει για ό,τι έχει κάνει, όπως επιθυμεί επίσης να εκτίσει στην Ελλάδα και το υπόλοιπο της ποινής του για τα αδικήματα που έχει διαπράξει στην Ρουμάνια.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ