Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Η κακοκαιρία “Αθηνά” σάρωσε τη Βόρεια Εύβοια: Πλημμύρισαν σπίτια, υπερχείλισαν ποτάμια – ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις χτύπησαν τον πυρόπληκτο Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας. Πλημμύρισαν σπίτια.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η κακοκαιρία “Αθηνά” σάρωσε τη Βόρεια Εύβοια: Πλημμύρισαν σπίτια, υπερχείλισαν ποτάμια – ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ

Μεγάλες καταστροφές και σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία “Αθηνά” που σάρωσε τη Βόρεια Εύβοια. Οι κάτοικοι μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές βλέπουν πλέον εικόνες καταστροφής λόγω των πλημμυρών.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις χτύπησαν τον πυρόπληκτο Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας με αποτέλεσμα κεντρικοί δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια, σπίτια να πλημμυρίσουν, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν και στο επαρχιακό δίκτυο. Η κακοκαιρία “Αθηνά” σάρωσε τη Βόρεια Εύβοια

Σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση βρίσκονται οι κάτοικοι, Αχλαδίου αλλά και της Αγίας Άννας, όπου έχουν υπερχειλίσει ποταμοί και ρέματα πλημμυρίζοντας μεγάλες εκτάσεις, σύμφωνα με το evima.gr.

Στο Ψαροπούλι επίσης είναι δεκάδες τα πλημμυρισμένα σπίτια.

«Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο»

«Μετά την καταστροφική φωτιά, ήρθε η καταστροφική πλημμύρα. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο, παραλία Άννας, παραλία Αχλαδίου, έχουν καταστραφεί. Τα ποτάμια μπήκαν μέσα στα σπίτια. Η παραλία Αχλαδίου έχει μετατραπεί σε απέραντο ποτάμι. Έχουν κοπεί οι συνδέσεις σε όλα τα χωριά. Η κατάσταση είναι δραματική. Μέσα στο χωριό έχει φύγει ένα βουνό ολόκληρο. Έχουμε εκατοντάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια», δήλωσε ο δήμαρχος Μαντουδίου μιλώντας στο Open.

«Προσπαθούμε να δούμε εάν οι άνθρωποι είναι καλά. Είναι τρομερή η κατάσταση, δεν την έχουν ξαναδεί τα μάτια μου τέτοια κατάσταση, ούτε με τη φωτιά είχαμε δει τέτοιο τραγικό γεγονός. Όλη η περιοχή έγινε ένα ποτάμι. Έριξε από τις 12 το βράδυ έως τις 2:30, δεν έχει μείνει τίποτα. Αγία Άννα, Αχλάδι και Κοτσικιά, έχουν προβλήματα. Δεν έχει κανένας κοιμηθεί. Με μηχανήματα έργου βγάζουμε τον κόσμο από τα σπίτια τους». Η κακοκαιρία “Αθηνά” σάρωσε τη Βόρεια Εύβοια

«Η πυροσβεστική όλη τη νύχτα προσπαθεί να μην έχουμε θύματα, οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες. Ποτάμια που ήταν σχεδόν ρυάκια, έχουν γίνει σχεδόν 10 μέτρα», επισήμανε ο κ. Τσαπουρνιώτης.

Ο αντιπεριφερειάρχης της Π. Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης μιλώντας στο evima.gr δήλωσε:

«Δεκάδες τα πλημμυρισμένα σπίτια, καταστρωμένοι δρόμοι στο επαρχιακό δίκτυο από Ελληνικά προς Αγία Άννα και επειδή υπάρχει κίνδυνος από πλημμυρισμένα ρέματα θα κοπεί η κυκλοφορία. Οι δυο Δήμοι έχουν υποστεί μεγάλη καταστροφή και ξεκινάμε σε πρώτη φάση τον καθαρισμό στο επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ