Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Η Μέγκαν Μαρκλ έχασε την τελευταία δικαστική «μάχη» με την Daily Mail

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η Μέγκαν Μαρκλ έχασε την τελευταία δικαστική «μάχη» με την Daily Mail

Η Μέγκαν Μαρκλ έχασε τελικά την τελευταία δικαστική μάχη κατά του ομίλου της Mail On Sunday και του MailOnline. Η Μέγκαν Μαρκλ είχε μηνύσει την Associated Newspapers Limited (ANL), εκδοτική εταιρεία της εφημερίδας και της MailOnline, για άρθρο του Φεβρουαρίου του 2019 όπου αναπαρήγαγε τμήματα χειρόγραφης επιστολής της προς τον πατέρα της.

Επιπλέον, καταλογίζει στη Mail on Sunday ότι «ενήργησε ανέντιμα», παραποιώντας την επιστολή. Στην προκαταρκτική ακροαματική διαδικασία, οι συνήγοροι της εφημερίδας είχαν υποστηρίξει ότι η δημοσίευση αποσπασμάτων ενός κειμένου συνιστά σύνηθη δημοσιογραφική πρακτική.

Σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου αποφάσισε ότι η προσωπική επιστολή προς τον πατέρα της, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα, δεν ήταν παραποιημένη και τόνισε πως η Μέγκαν Μαρκλ έχει δώσει το δικαίωμα σε εκδοτικό οίκο να την συμπεριλάβει σε βιβλίο που γράφτηκε για εκείνη και τον σύζυγό της πρίγκιπα Χάρι.

Πώς ξεκίνησε ο πόλεμος της Μέγκαν με την εφημερίδα

Ο «πόλεμος» της εφημερίδας «Μail on Sunday» και της Μαρκλ ξέσπασε αφότου η δούκισσα του Σάσεξ αποφάσισε να την καταγγέλλει για παράνομη δημοσίευση επιστολής της προς τον πατέρα της.

Τα γράμματα της Μέγκαν και του πατέρα της γράφτηκαν το 2018, με την εφημερίδα Mail on Sunday να έχει στην κατοχή της διάφορα αποσπάσματα και να τα δημοσιεύει.

H κυριακάτικη βρετανική εφημερίδα έσπευσε να τονίσει ότι είχε κάθε δικαίωμα να δώσει στη δημοσιότητα το γράμμα που έστειλε η Μέγκαν στον πατέρα της, λίγο πριν από τον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι.

«Υπάρχει τεράστιο και νόμιμο δημόσιο ενδιαφέρον» για τα όσα συμβαίνουν στη βασιλική οικογένεια και τις «προσωπικές και οικογενειακές σχέσεις» των μελών της, αναφέρει η νομική ομάδα της εφημερίδας απαντώντας στη μήνυση που κατέθεσαν σε βάρος της οι Σάσεξ.

Πηγή : ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ