Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Ι. Μπούγας: Να ενισχυθούν οι μηχανισμοί προστασίας θυμάτων εγκλήματος στην Ε.Ε – ΦΩΤΟ

Υπογράμμισε την αναγκαιότητα αξιοποίησης ειδικώς καταρτισμένων αστυνομικών και δικαστικών Αρχών στο πλαίσιο της Άτυπης Συνόδου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ι. Μπούγας: Να ενισχυθούν οι μηχανισμοί προστασίας θυμάτων εγκλήματος στην Ε.Ε – ΦΩΤΟ ministryofjustice.gr

Έμφαση στην προστασία και φροντίδα για τα θύματα εγκλήματος στην Ε.Ε (Ευρωπαϊκή Ένωση) έδωσε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας, που συμμετείχε στην Άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. στην πόλη Λογρόνιο της Ισπανίας, εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση και το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο κ. Μπούγας τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης των μηχανισμών προστασίας των θυμάτων και επεσήμανε επίσης την ανάγκη βελτίωσης του ευρωπαϊκού νομοθετικού πλαισίου μέσω της απονομής περισσότερων δικονομικών δικαιωμάτων στα θύματα, της παροχής δυνατότητας ενημέρωσης για τα δικαιώματά τους στο διαδίκτυο, της ατομικής αξιολόγησης και προστασίας ειδικών κατηγοριών θυμάτων, καθώς και της δωρεάν ψυχολογικής υποστήριξης των θυμάτων, με αντίστοιχες θεσμικές και πρακτικές ενισχύσεις.

Θύματα εγκλήματος στην Ε.Ε

ministryofjustice.gr

Θύματα εγκλήματος στην Ε.Ε: Να αξιοποιηθούν ειδικά καταρτισμένες αστυνομικές και δικαστικές αρχές

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης αναφερόμενος στην αυξανόμενη απειλή που συνιστά το οργανωμένο έγκλημα για τους πολίτες της Ε.Ε., υπογράμμισε την αναγκαιότητα αξιοποίησης ειδικώς καταρτισμένων αστυνομικών και δικαστικών Αρχών, αλλά και ενθάρρυνση της συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ο κ. Μπούγας με παρέμβασή του, στο θέμα της διευκόλυνσης της πρόσβασης στη Δικαιοσύνη των ατόμων με αναπηρία, τόνισε ότι η Ελλάδα αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντίστοιχη επιμόρφωση και ευαισθητοποίηση Δικαστών, Δικηγόρων και Δικαστικών Υπαλλήλων. Παράλληλα έκανε αναφορά στις πρόσφατες ειδικές νομοθετικές ρυθμίσεις που έχει υιοθετήσει η χώρα μας και στα πολλαπλά οφέλη που μπορεί να προκύψουν από την περαιτέρω ψηφιοποίηση στον τομέα της Δικαιοσύνης.

Όπως εξάλλου έχει σημειωθεί η ψηφιοποίηση δικαστικών διαδικασιών αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, καθώς θα αποτελέσει απαρχή για την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης, που αποτελεί αγκάθι στο συγκεκριμένο χώρο και στοίχημα το οποίο επιδιώκεται να κερδηθεί, ενώ θα επιφέρει ανακούφιση σε πολίτες, δικηγόρους και δικαστικούς λειτουργούς στην καθημερινότητά τους και στην επαφή τους με τα Δικαστήρια.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ