Δευτέρα 04 Μαρτίου 2024

Η ώρα της κρίσης για τον Πέτρο Φιλιππίδη: Αντιμέτωπος με την άσκηση ποινικής δίωξης

Καταγγέλεται για τρεις υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης. Βρέθηκαν και δύο κακουργήματα που δεν έχουν παραγραφεί. Ο ίδιος αρνείται όλες τις καταγγελίες

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η ώρα της κρίσης για τον Πέτρο Φιλιππίδη: Αντιμέτωπος με την άσκηση ποινικής δίωξης

Την απόφαση του εισαγγελέα για την ποινική ή μη δίωξή του αναμένει ο γνωστός ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης. Ο ίδιος είχε καταθέσει υπόμνημα μέσω των συνηγόρων του χωρίς να παρουσιαστεί στην Ευελπίδων.

Μετά την κλήση του από τον εισαγγελέα προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για όσα του καταλογίζουν τρεις γυναίκες συνάδελφοί του, επέλεξε να μην εμφανιστεί αυτοπροσώπως, αλλά να εκπροσωπηθεί από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του. Στο πολυσέλιδο υπόμνημά του φέρεται να αρνήθηκε τις καταγγελίες, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν αρνείται εντελώς τα περιστατικά ή εάν περιγράφει ότι υπήρξε συναίνεση.

Ο ηθοποιός ερευνάται για τρεις υποθέσεις, εκ των οποίων η πρώτη αφορά σε βιασμό που τελέσθηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014. Οι περισσότερες καταγγελίες που έφτασαν από το ΣΕΗ σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη ήταν παραγεγραμμένες, αλλά ανάμεσά τους βρέθηκαν και δυο «ενεργά» κακουργήματα.

Η μία από τις δύο καταγγέλλουσες φέρεται ότι πήγε να συναντήσει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη στο θέατρο Ήβη προκειμένου να την δει για ένα ρόλο. Όμως, σύμφωνα με όσα κατέθεσε, εκείνος μετά από την συζήτηση που είχαν, φέρεται να την υποχρέωσε στη διενέργεια σεξουαλικών πράξεων, που συνιστούν βιασμό.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ

Τον Φεβρουάριο του 2010 φέρεται να τελέσθηκε η πρώτη από τις καταγγελλόμενες απόπειρες βιασμού από τον ηθοποιό. Όπως αναφέρεται στην καταγγελία του φερόμενου θύματος, ο ηθοποιός ακολούθησε την ίδια τακτική. Η νεαρή τότε ηθοποιός είχε επισκεφθεί στο θέατρο Μουσούρη τον γνωστό πρωταγωνιστή.

Αρχικώς, της ανέφερε ότι έψαχνε αντικαταστάτρια ηθοποιού που συμμετείχε στην παράσταση. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ηθοποιός φέρεται να την οδήγησε στο καμαρίνι του, όπου αποπειράθηκε να την βιάσει, ενώ όπως κατήγγειλε απείλησε ότι θα της καταστρέψει την καριέρα, εάν μιλούσε.

Η δεύτερη περίπτωση απόπειρας βιασμού ήταν και η τελευταία που έφτασε στο εισαγγελικό γραφείο από τον Πρόεδρο του Πειθαρχικού του ΣΕΗ Πασχάλη Τσαρούχα. Η καταγγέλλουσα στη συνέντευξή της είχε περιγράψει ότι τον Αύγουστο του 2014 είχε συναντηθεί με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη για να βρει δουλειά, αλλά η συνέχεια του ραντεβού ήταν απροσδόκητη.

Η γυναίκα μπήκε στο αυτοκίνητό του για την επιστρέψει στο σπίτι της μετά το ραντεβού τους, αλλά εκείνος την οδήγησε με το αμάξι σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό, όπου σύμφωνα με όσα περιέγραψε επιχείρησε να την βιάσει.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ