Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Η ποινή του Εφετείου σε 44χρονο για λαθρεμπορία διαμαντιών και κατοχή ναρκωτικών

Ο ίδιος απολογούμενος κατέθεσε ότι είχε αγοράσει τα διαμάντια στο Βέλγιο και τα είχε μεταφέρει στην Τουρκία προκειμένου να τα μετατρέψει σε κοσμήματα σε χρυσοχόους της χώρας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η ποινή του Εφετείου σε 44χρονο για λαθρεμπορία διαμαντιών και κατοχή ναρκωτικών Pixabay

Το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου απασχόλησε την Τρίτη υπόθεση με λαθρεμπορία διαμαντιών και κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από έναν 44χρονο Βέλγο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 30 μηνών και 10 ημερών, με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, ο 44χρονος, ελέγχθηκε την 13η Αυγούστου του 2017 από τελωνειακούς μετά την άφιξή του στο νησί με ημερόπλοιο από την Μαρμαρίδα και διαπιστώθηκε ότι κατείχε αποσκευή που περιείχε δύο συσκευασίες με δύο μεγάλου τύπου διαμάντια με την αντίστοιχη εκτίμηση ειδικού ιδρύματος περί γνησιότητας.

Ακολούθησε σωματικός έλεγχος κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι στα γεννητικά του όργανα είχε επιμελώς κρυμμένα σε διάφορες συσκευασίες, μία συσκευασία με 19 μεσαίου τύπου διαμάντια, μία συσκευασία με 559 μικρού τύπου διαμάντια και μία συσκευασία με 58 κοσμήματα (45 δακτυλίδια, 8 μενταγιόν και 5 ζεύγη σκουλαρίκια). Επιπλέον, βρέθηκε στην κατοχή του και μικροποσότητα κάνναβης.

Διακίνηση ναρκωτικών: Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι αγοράζει μεταχειρισμένα κοσμήματα και τα πουλάει

Ο 44χρονος δεν δήλωσε τα παραπάνω αντικείμενα και δεν κατέβαλε τους αναλογούντες δασμούς και φόρους, με αποτέλεσμα να κατέχει στην επικράτεια τα πιο πάνω είδη λαθραία και χωρίς την άδεια της αρμόδιας Τελωνειακής Αρχής. Του επιβλήθηκε έτσι πολλαπλό τέλος ίσο με το τριπλάσιο των διαφυγουσών δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων πλέον τελών χαρτοσήμου και ΟΓΑ ύψους 33.491,71 ευρώ.

Διακίνηση ναρκωτικών

Freepik

Ο ίδιος απολογούμενος κατέθεσε ότι είχε αγοράσει τα διαμάντια στο Βέλγιο και τα είχε μεταφέρει στην Τουρκία προκειμένου να τα μετατρέψει σε κοσμήματα σε χρυσοχόους της χώρας.

Επέλεξε να τα κρύψει προκειμένου να μην μπεί στην χρονοβόρα διαδικασία ελέγχου των παραστατικών αγοράς τους στο Βέλγιο αλλά και στην Τουρκία τονίζοντας ότι μόνο για ένα μέρος των κοσμημάτων μπορεί να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία.

Υποστήριξε προανακρινόμενος ότι αγοράζει κοσμήματα μεταχειρισμένα, τα επισκευάζει και τα πουλάει σε διαδικτυακές δημοπρασίες.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι τα 0,70 γραμμάρια κάνναβης, που βρέθηκαν στην κατοχή του, προορίζονταν για ιδίαν χρήση κι ότι την κάνναβη χρησιμοποιεί για ιατρικούς λόγους το βράδυ, διότι πάσχει από επιληψία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ