Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Η ρητορική και η βιωματική μάθηση ως εργαλείο της σύγχρονης εκπαίδευσης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η ρητορική και η βιωματική μάθηση ως εργαλείο της σύγχρονης εκπαίδευσης

Επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Ρητορική και βιωματική μάθηση στο σύγχρονο δημοκρατικό σχολείο» διοργανώνει το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο «Ευρωπαϊκό Πρότυπο» (Ροδοπόλεως 28, Ελληνικό) το επόμενο Σάββατο 1η Φεβρουαρίου από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Οι δράσεις γίνονται με την επιστημονική υποστήριξη του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών «Ρητορική, επιστήμες του ανθρώπου στην εκπαίδευση» του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ελληνικής Ένωσης για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση. Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του 4ου Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του υπουργείου Παιδείας.

Στην ημερίδα θα υπάρξουν ομιλίες από εξιδεικευμένους εκπαιδευτικούς με θέματα όπως την επίδραση της ρητορικής στην προσωπικότητα των μαθητών, τη ρητορική στην αρχαία Ελλάδα, την ανάπτυξη του προφορικού λόγου σε νηπιαγωγείο και δημοτικό, την εκπαίδευση των αυριανών πολιτών μέσα από «παιχνίδια δημοκρατίας», την αλληλεπίδραση ρητορικής και Ιστορίας, τη σχέση του σχολείου με το χιούμορ και τέλος τη ρητορική στην αρχαιοελληνική και νεοελληνική λογοτεχνία.

Στη συνέχεια θα διεξαχθούν βιωματικά εργαστήρια με θεματικές που αφορούν στην κατανόηση και παραγωγή προφορικού λόγου, την παιδαγωγική θεάτρου στη διδασκαλία ξένων γλωσσών, την αναζήτηση απαντήσεων σε βιοηθικά ζητήματα και τη συγκρότηση ομάδων με βάση τις αρχές της θετικής ψυχολογίας.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και λόγω του βιωματικού χαρακτήρα των δράσεων οι θέσεις είναι περιορισμένες. Μετά το τέλος της ημερίδας θα δοθεί βεβαίωση σε όλους τους συμμετέχοντες. Εγγραφές έως τις 29 Ιανουαρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.eps.edu.gr/dilosi-summetoxis.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ