Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

Ι. Σαρμάς: Νέα τιμητική διάκριση για τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Αναγορεύτηκε σε επίτιμο διδάκτορα του Παντείου Πανεπιστημίου, ύστερα από απόφαση του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ι. Σαρμάς: Νέα τιμητική διάκριση για τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου eurokinissi

Έναν δεύτερο τιμητικό τίτλο έλαβε ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννης Σαρμάς, μέσα σε διάστημα λίγων μηνών. Μετά την αναγόρευσή του τον περασμένο Μάιο ως επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο κ. Σαρμάς με ομόφωνη απόφαση της συνέλευσης του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Επιστημών Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης αναγορεύθηκε και σε επίτιμο διδάκτορα του Παντείου Πανεπιστημίου.

Κατά την εκδήλωση αναγόρευσης, ο καθηγητής Ξενοφώντας Κοντιάδης παρουσίασε  το βιογραφικό και τα επιτεύγματα του τιμώμενου προσώπου, ενώ ο πρόεδρος του Τμήματος αναπληρωτής καθηγητής Αντώνιος Χάνος ανέγνωσε  το ψήφισμα της συνέλευσης του Τμήματος για την αναγόρευση του κ. Σαρμά.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής, καθηγητής Θεοδόσιος Παλάσκας παρουσίασε την αναγόρευση και το διδακτορικό δίπλωμα, ενώ η πρύτανης του Παντείου, καθηγήτρια Χριστίνα Κουλούρη, απένειμε τον τίτλο με τον τιμώμενο να λαμβάνει την τήβεννο και το επιτηβέννιο του Πανεπιστημίου.

Η συναίνεση έμπρακτη εφαρμογή της δίκαιης ισορροπίας

Έμφαση στη συναίνεση ως έμπρακτη εφαρμογή της δίκαιης ισορροπίας, τον ρόλο και τα όριά της στις διοικητικές μεταρρυθμίσεις έδωσε στην αντιφώνησή του ο κ. Σαρμάς. Κλείνοντας την αντιφώνηση, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, επισήμανε: «Με ευγνωμοσύνη στον ιερό αυτόν τόπο της σκέψης αποδέχομαι την τιμή που μου κάνατε, ελπίζοντας να σταθώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σας».

Σαρμάς

eurokinissi

Στην τελετή παρέστησαν, οι πρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Αρείου Πάγου Ευαγγελία Νίκα και Μαρία Γεωργίου, αντίστοιχα, οι πρώην πρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας Χρήστος Γεραρής, Μαίρη Σάρπ και Δημήτριος Σκαλτσούνης, ο γενικός επίτροπος Επικρατείας των Διοικητικών Δικαστηρίων Δημήτριος Κωστάκης, ο γενικός επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου Σταμάτιος Πουλής, καθώς και   ανώτατοι δικαστές εν ενεργεία και επίτιμοι.

Ο πρώτος τιμητικός τίτλος

Ο κ. Σαρμάς μόλις τον περασμένο Μάιο είχε αναγορευτεί όπως έγραψε το dikastiko.gr, σε επίτιμο διδάκτορα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με την ομιλία του τότε να αναφέρεται στα όρια και περιθώρια της εξουσίας του δικαστή να απονέμει δικαιοσύνη.

Το τιμώμενο πρόσωπο προσφώνησαν ο πρύτανης του ΑΠΘ καθηγητής Νικόλαος Παπαϊωάννου, ο κοσμήτορας της Σχολής καθηγητής Παναγιώτης Γκλαβίνης και ο έπαινος στον κ. Σαρμά απονεμήθηκε από τον καθηγητή του ΑΠΘ Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Η Νομική Σχολή του ΑΠΘ υποδέχεται έναν πολυσχιδή, βαθυστόχαστο, συστηματικό και ακούραστο θεράποντα της νομικής επιστήμης, έναν χαλκέντερο ερευνητή και συγγραφέα, μία πολυγραφότατη και επιδραστική προσωπικότητα της ελληνικής και ευρωπαϊκής επιστημονικής κοινότητας» ανέφερε ο καθηγητής Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρώην Υπουργός τον περιέγραψε ως έναν «υποδειγματικό ανώτατο δικαστικό λειτουργό», «επιστήμονα υψηλής ποιότητας και διεθνών προδιαγραφών», «γνήσιο και σύνθετο διανοούμενο», «στοχαστή που κρύβει μέσα του έναν κλασσικό φιλόλογο».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ