Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Η τελευταία επιθυμία του Μίκη: Το έγγραφο του 2020 για τον τρόπο ταφής του – Είχε επιλέξει και γραφείο τελετών

Ξεκίνησε το τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στην Μητρόπολη Αθηνών. Πλήθος κόσμου συρρέει και δόθηκε παράταση. Την Τρίτη η δικαστική απόφαση μετά τη νέα εμπλοκή για το γραφείο τελετών που θα αναλάβει την κηδεία του.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η τελευταία επιθυμία του Μίκη: Το έγγραφο του 2020 για τον τρόπο ταφής του – Είχε επιλέξει και γραφείο τελετών

Με κάθε λεπτομέρεια ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης είχε ρυθμίσει τις επιθυμίες του για την ώρα που θα ξεκινούσε το μεγάλο ταξίδι για να διαβεί τον… Αχέροντα.

Η τελευταία επιθυμία του Μίκη: Το έγγραφο του 2020 για την ταφή του

Το έγγραφο του 2020 για τον τρόπο ταφής του

Τον Ιανουάριο του 2020 εξέφρασε για τελευταία φορά επισήμως και εγγράφως την τελευταία του επιθυμία σχετικά με τον τόπο ενταφιασμού του ο Μίκης Θεοδωράκης. Με επίσημη συμβολαιογραφική πράξη για «δήλωση τόπου επιλογής ενταφιασμού και αποδοχή αυτής» είχε αναφέρει όλες τις διαδικασίες Μάλιστα με την πράξη αυτή είχε ορίσει και συγκεκριμένο γραφείο τελετών, που ήθελε να αναλάβει την ταφή του – όπως μετέδωσε το dikastiko.gr πρόκειται για τη νέα εμπλοκή που προέκυψε μεταξύ των συγγενικών του προσώπων.

Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης έδωσε σαφείς οδηγίες για όσα επιθυμούσε να γίνουν μετά το θάνατό του και σύμφωνα με το έγγραφο, ήθελε «να ενταφιαστεί στο κοιμητήριο Γαλατά Χανίων όπου έχουν ήδη ενταφιαστεί οι προαποβιώσαντες γονείς του και ο αδερφός του και όπου του έχει παραχωρηθεί ήδη για τον ίδιο και την σύζυγό του εφόσον το επιθυμεί, από το Δήμο Νέας Κυδωνίας, τάφος προς το σκοπό αυτό. Η τελευταία επιθυμία του Μίκη: Το έγγραφο του 2020 για την ταφή του

Ο εν λόγω τάφος έχει ήδη κατασκευαστεί από το φίλο του αρχιτέκτονα Μάνο Περάκη, με φροντίδες του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη και απόλυτα σύμφωνα με τις οδηγίες του και έχει ήδη αποπερατωθεί».

Ο Μίκης Θεοδωράκης, ήθελε ο τάφος του να είναι λιτός και ταυτόχρονα επιβλητικός, χωρίς καντήλια, χωρίς σταυρούς. Όταν ενέκρινε τη μακέτα, τα έργα ξεκίνησαν και ο αείμνηστος μουσικοσυνθέτης τον πλήρωσε. χωρίς καντήλια, χωρίς σταυρούς.

Με πλοίο και συγκεκριμένο γραφείο τελετών

Παράλληλα, είχε εκφράσει την επιθυμία του η σωρός του να ταξιδέψει με πλοίο στα Χανιά και όχι άλλο μεταφορικό μέσο, όπως συμπλήρωσε στο ίδιο έγγραφο, ενώ όρισε ως εκτελεστές της τελευταίας επιθυμίας του τους φίλους και συνεργάτες του Γιώργο Αγοραστάκη και Ειρήνη Παρμενίδου, «προκειμένου, ενεργώντας είτε από κοινού είτε ο καθένας απ’ αυτούς χωριστά, να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ενώπιον οιασδήποτε αρχής ή υπηρεσίας προς εκπλήρωση της ανωτέρω επιθυμίας του και δήλωσης επιλογής του τόπου ενταφιασμό του». χωρίς καντήλια, χωρίς σταυρούς.

Μάλιστα, ο Μίκης Θεοδωράκης είχε ορίσει συγκεκριμένο γραφείο τελετών προκειμένου να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες μετά το θάνατο του δίνοντας εντολή να υπάρξει συνεργασία των εκτελεστών της τελευταίας του επιθυμίας με αυτό, ενώ οι δυο εκτελεστές είναι και οι μόνοι που έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν με διαφορετικό γραφείο τελετών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ